Infofinanciar > Info > România, locul patru în Europa în privința reducerii emisiilor de dioxid de carbon față de anul 1990
Info

România, locul patru în Europa în privința reducerii emisiilor de dioxid de carbon față de anul 1990

Bani climă sursa foto newscientist
Foto: facebook.com

România își asumă obiective prea ambițioase în ceea ce privește prevenirea schimbărilor climatice. Ea nu reușește să le atingă şi a ajuns pe ultimul loc în Uniune la acest capitol.

Cu toate acestea, a reușit să-și reducă semnificativ emisiile de dioxid carbon. Dar nu pentru că a aplicat măsuri de eficiență energetică, ci mai mult pentru că s-au închis capacități industriale. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă.

Astfel, România este pe locul patru în Europa în privința reducerii emisiilor de dioxid de carbon față de anul 1990. Însă, analizând  situația, se poate observa, pe baza datelor din rapoartele europene, că la majoritatea direcțiilor ne găsim în grupul statelor de pe ultimele locuri în Uniunea Europeană.

România, alături Letonia, nu au consumat biocombustibil de generația a doua, adică din ulei alimentar uzat și reziduuri vegetale.  Tot România se află printre statele europene cu o producție foarte redusă de biogaz.

De asemenea, conform analizei, țara noastră nu se regăsește printre cele 24 de state membre care au adoptat măsuri obligatorii de reducere a consumului de energie.

De asemenea, ne aflăm în grupul țărilor care s-au situat sub obiectivul de interconectare energetică . Analiza mai relevă faptul că, România a îndeplinit niște ținte în urma închiderii unor capacități industriale. Și nu pe fondul restructurării și al aplicării măsurilor de eficiență energetică.