Infofinanciar > Lumea la zi > România este pe lista lui Zelenski! „Apărarea aeriană a Ucrainei este deja mai puternică decât anul trecut”
Lumea la zi

România este pe lista lui Zelenski! „Apărarea aeriană a Ucrainei este deja mai puternică decât anul trecut”

zelenski românia (sursă foto: playtech.ro)
sursă foto: playtech.ro

Volodimir Zelenski a ținut să mulțumească public țărilor care au susținut Ucraina în conflictul cu Rusia. Acesta se teme că se aproprie iarna şi este de aşteptat ca Moscova să-şi intensifice atacurile asupra infrastructurii ucrainene.

„Suntem aproape la jumătatea lunii noiembrie. Trebuie să fim pregătiţi pentru posibilitatea ca inamicul să mărească numărul de lovituri cu drone sau rachete asupra infrastructurii noastre”, le-a spus ucrainenilor, duminică seara, preşedintele Volodimir Zelenski în mesajul său zilnic adresat naţiunii.

Rusia se pregăteşte pentru iarnă. Iar în Ucraina, toată atenţia noastră ar trebui să se concentreze asupra apărării, asupra răspunsului la terorişti. Asupra a tot ceea ce poate face Ucraina pentru a le permite oamenilor noştri să treacă mai uşor peste această iarnă şi pentru a creşte capacităţile soldaţilor noştri”, a subliniat preşedintele Volodimir Zelenski.

În acest context, el a mulţumit tuturor partenerilor care au ajutat Ucraina cu apărarea aeriană. Zelenski a menţionat mai multe state, între care şi România: „Statele Unite, Germania, Franţa, Marea Britanie, Norvegia, Italia, România, Suedia, Olanda, Slovacia, Cehia, Bulgaria, Polonia, statele baltice şi alte ţări”, a enumerat preşedintele Ucrainei. El a spus că aceste ţări au contribuit cu sisteme Patriot, NASAMS, IRIS-T, RAVEN, Hawk şi alte sisteme de rachete care ajută la apărarea antiaeriană, potrivit Ziare.com.