Infofinanciar > Info > Premieră pentru România! Ministrul Mediului anunță prima mașină electrică produsă în țara noastră
Info

Premieră pentru România! Ministrul Mediului anunță prima mașină electrică produsă în țara noastră

Mircea Fechet, ministrul MEdiului (sursă foto: G4Media)
sursă foto: arhiva companiei

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, vine cu veste importantă pentru admiratorii mașinilor electrice. Marți, 19 martie, oficialul a declarat că la fabrica Ford de la Craiova va începe producția primului autoturism electric.

Fechet a specificat faptul că în țara noastră au fost cumpărate, în 2016, 39 de maşini electrice. Șase ani mai târziu, în 20023 s-au achiziţionat peste 11.000 de autoturisme electrice.

„În România, la fabrica Ford, se va produce în curând primul autoturism electric. Este o veste extraordinară pentru mediu, este o veste extraordinară pentru calitatea aerului din România şi este o veste extraordinară, sunt convins, pentru economia românească în general”, spune Marius Fechet.

Apoi, ministrul Mediului a vorbit despre beneficii: „Asta nu înseamnă doar un aer mai curat, asta nu înseamnă că o să avem mai puţine noxe în atmosferă, dar asta înseamnă că banii pe care îi punem la dispoziţie, sumele cu care finanţăm programul Rabla Plus, vor rămâne în România.

Este extrem de important ca aceşti bani să nu plece peste hotare, de multe ori, fie că finanţăm panouri fotovoltaice, fie că finanţăm autovehicule electrice, constatăm că de multe ori banii nu rămân nici în România şi nici măcar în Europa”, a anunţat Mircea Fechet, citat de stiripesurse.ro.