Infofinanciar > Info > Bijuteriile României. Ce castele vor intra pe lista UNESCO 
Info

Bijuteriile României. Ce castele vor intra pe lista UNESCO 

unesco (sursă foto: dreamstime)
Sursa foto dreamstime.com

Două castele din România vor intra pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Raluca Turcan, ministrul Culturii, a făcut acest anunț pe pagina persoană de Facebook. Este vorba despre Castelul Peleș și castelul Pelișor.

„Am avut o primă discuţie la sediul Ministerului Culturii cu reprezentanţii Institutului Naţional al Patrimoniului, ai Muzeului Naţional Peleş şi ai Asociaţiei Casa Majestăţii Sale – Casa Regală cu care am stabilit un grup de lucru pentru îndeplinirea cerinţelor procedurale pentru înscrierea în Lista Indicativă a României pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, de la identificarea capacităţii de gestionare şi management, până la definirea exactă a perimetrelor, la îndeplinirea condiţiilor de autenticitate şi integritate şi a criteriilor privind valoarea universală excepţională”, a transmis ministrul Culturii.

Conform postării acesteia, castele sunt destinații ce prezintă identitatea națională contemporană. Mai mult aceste două castele sunt destinații vii, nu doar monumente istorice.

„Ele funcţionează ca muzee, aducând în prim-plan istoria şi cultura într-o manieră interactivă şi accesibilă”, a continuat Raluca Turcan, notează observatornews.ro.