Infofinanciar > Info > România trimite ajutoare în Gaza! Bunuri în valoare de șase milioane de lei
Info

România trimite ajutoare în Gaza! Bunuri în valoare de șase milioane de lei

Israel se apropie de 'Victoria Totală' în Gaza
sursă foto: arhiva companiei

Miercuri, 31 ianuarie, Executivul de la București a probat un proiect prin care își asumă să ajute populația din Fâșia Gaza afectată de conflicul armat. Este vorba despre o sumă de șase milioane de lei, însă nu se vor trimite bani, ci bunuri de strictă necesitate achiziționate de către Guvernul României.

Declarațiile vin din partea purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, informează Agerpres. „Pentru populaţia civilă din Fâşia Gaza, România se alătură din nou comunităţii internaţionale în acordarea de ajutoare umanitare. Vor fi trimise corturi, paturi, pături, saci de dormit şi alte produse necesare populaţiei civile grav afectate de război, în cuantum total de aproximativ 6 milioane de lei”, a declarat Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

De asemenea, ajutoare ajung și către români. Tot cu aceeași ocazaie, Mihai Constantin a specificat faptul că membri Guvernului au aprobat un proiect prin care să ajute mai mulți cetățeni din județele Buzău și Dolj. Este vorba despre acele familii ale căror locuințe au fost distruse de pe urma incendiilor din 2023, scrie G4Media.