Infofinanciar > Info > România, acoperită de un nor de praf saharian. Care sunt cele mai afectate zone
Info

România, acoperită de un nor de praf saharian. Care sunt cele mai afectate zone

Praf saharian, sursa foto realitatea.net
Sursa foto: arhiva companiei

România va fi acoperită de o masă de aer în care se regăsesc și particule de praf saharian. Acesta se va afla deasupra țării noastre începând de astăzi, 27 martie, până joi, 28 martie, la ora 22:00.

Zonele în care se vor putea observa depunerile de praf sunt cele cu intervale de ploaie.

„În perioada 27 martie, ora 12 – 28 martie, ora 22, circulaţia aerului se va menţine predominant sud-vestică şi va favoriza pătrunderea unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României, concentraţii mai mari urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, sudice şi estice”, este anunțul pe care l-au transmis miercuri, 27 martie, reprezentanții ANM. Informațiile au fost transmise prin intermediul unui comunicat de presă.

De asemenea, tot acolo se mai preciza și faptul că în noaptea dinspre joi, 28 martie, spre vineri, 30 martie, masa de aer în care se regăsesc particule saharian va trece de țara noastră. Mai apoi, aceasta se va afla deasupra Mării Negre.

Conform informațiilor transmise de meteorologi, ploile se vor semnala cu precădere în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul României, conform digi24.ro