Infofinanciar > Info > Unii români vor primi 1.000 de lei în plus la pensie. Ce vechime trebuie să aibă aceștia
Info

Unii români vor primi 1.000 de lei în plus la pensie. Ce vechime trebuie să aibă aceștia

Românii care au primit salariul minim pe economie au beneficii
Sursa foto Arhiva companiei

În luna septembrie a acestui an, seniorii din România se vor bucura de o recalculare a pensiilor. Aproximativ trei milioane de români vor avea venituri mai mari la pensie începând din toamna acestui an. Atunci intră în vigoare noua lege a pensiilor.

Ceea ce este de menționate este faptul că deși vor fi recalculate toate pensiile, nu toate vor crește. Unii seniori vor avea creșteri și cu 80% mai mari față de venitul pe care îl au acum.

Ce români vor primi la pensie 1.000 de lei în septembrie

În această perioadă se află procesul de recalculare al pensiilor. Astfel, seniorii vor primi fluturașul în următoarele săptămâni pentru a vedea dacă le vor crește veniturile.

Vor fi și români ce vor avea pensia mai mare cu 1.000 de lei din luna septembrie. Este vorba de românul ce a stat în câmpul muncii peste 35 de ani.

În cadrul recalculării pensiilor vor fi incluse și punctele bonus și cele de stabilitate. Acestea sunt oferite românilor ce au lucrat mai mult de 25 de ani.

Românii care au muncit 45 de ani, ar putea primi o majorare de 1.300 de lei.

Conform declarațiilor ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, nu se vor acorda bonusuri pentru românii ce au lucrat la grupele de muncă.

„Nu se dau puncte de stabilitate în plus pentru pensionarii care au muncit la grupe de muncă. Puncte de stabilitate se dau doar pentru anii efectiv munciți, indiferent de grupă”, a transmis ministrul Muncii și al Solidarității Sociale, conform newsweek.ro.

Majorări de 90% din luna septembrie

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii a transmis faptul că unele pensii se vor majora și cu 90% în luna septembrie. Este vorba de românii ce au un stagiu de cotizare de peste 40 de ani.

„Este un plus pe care noi îl acordăm pensionarilor care au un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani.  Vor fi mulți pensionari care în momentul de față sunt în zona indemnizației social şi care vor ieși din această zonă. Acolo unde avem un stagiu de cotizare foarte mare, de peste 40 de ani, creșterile vor fi substanțiale, chiar și de peste 80%-90%”, a transmis oficialul.

În baza noii legi a pensiilor, anumiți români vor primi puncte în plus la pensie. Aceștia trebuie totuși să îndeplinească anumite condiții.

În cadrul categoriilor românilor ce vor beneficia de puncte în plus la pensie se află cei cu facultate și master, cei care au făcut armata, care au luat premii, prime sau sporuri, dar și cei ce au făcut ore suplimentare.

Majorarea din luna septembrie este a doua din acest an pentru seniorii din România. Aceștia s-au mai bucurat de o creștere a veniturilor în luna ianuarie a acestui an. Atunci, pensiile tuturor românilor au crescut cu procentul de 13,8%.