Infofinanciar > Info > Riscă România să fie atacată de Rusia? Declarațiile lui Mircea Geoană
Info

Riscă România să fie atacată de Rusia? Declarațiile lui Mircea Geoană

Mircea Geoană explică de ce ar fi un președinte bun.
Sursa foto: arhiva companiei

După cum a transmis secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, el consideră că țara noastră nu riscă să fie vizată de un conflict militar cu Rusia. Cu toate acestea, armata ar trebui să fie întreținută mai bine. Asta în cazul în care s-ar întâmpla să existe vreo excepție.

Conform unor informații transmise de Mircea Geoană, în prezent, Federația Rusă nu dorește să se implice într-un conflict cu țara noastră. Acest lucru este valabil și pentru celelalte țări membre ale NATO. Cu toate acestea, el a transmis că fiecare stat european trebuie să fie pregătit. Asta în cazul în care va exista un atac.

„România este foarte apreciată la NATO. Profesioniși, oameni serioși, cumpătați. Cred că declarația generalului Vlad este coerentă cu declarațiile făcute de alți colegi de-ai săi. Toți dau semnale de mare preocupare. Nu vedem acum un risc la adresa securității noastre, dar dacă nu vom investi în apărarea noastră, doamne ferește dacă Ucraina nu reușeste, Rusia va vrea să facă mai mult, va crede că suntem slabi. Este o sperietoare care nu are justificare. Este o declarație care arată ca perioada de pace s-a încheiat. Nu văd nimic altceva decât ce au spus omologii săi din NATO. Dacă noi nu avem acum ce ne trebuie, e o neglijență de decenii. Condițiile lor profesionale nu sunt la nivelul pe care ar trebui noi să le avem”, este mesajul transmis de Mircea Geoană, conform romaniatv.net