Infofinanciar > Info > Rezervele valutare ale BNR s-au micșorat în luna octombrie față de luna anterioară
Info

Rezervele valutare ale BNR s-au micșorat în luna octombrie față de luna anterioară

grafic în jos, sursa foto: invatatiafaceri.ro
Sursa foto: arhiva companiei

Potrivit unor informații pe care le-au transmis reprezentanții Băncii Naționale a României, rezervele valutare au scăzut. Mai exact, în luna octombrie a acestui an, comparativ cu luna precedentă, rezervele valutare se situau la valoarea de 58,18 miliarde de euro. Valoarea este cu 1,05 miliarde mai mică decât cea din septembrie, când era 59,23 miliarde de euro.

De-a lungul lunii octombrie au intrat la BNR 1,12 miliarde de euro. Această sumă reprezintă modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR. De asemenea, valoarea mai reprezintă și alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor, dar și altele.

În același timp, suma care a ieșit din rezerve a fost de 2,17 miliarde de euro. Aceasta reprezintă modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR. De asemenea suma mai reprezintă și plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută. Pe lângă acestea a mai reprezentat și plăți din contul Comisiei Europene li altele, informează mediafax.ro