Infofinanciar > Info > Revolut lansează conturi de economii cu dobânzi atractive. Depozitele bancare sunt recompensate
Info

Revolut lansează conturi de economii cu dobânzi atractive. Depozitele bancare sunt recompensate

Revolut lansează conturi de economii cu dobânzi atractive
Sursa foto: life.ro.

Cu ocazia lansării sale, Revolut Bank UAB va oferi o dobândă anuală pentru depozitele în lei ținute în conturile sale de economii. Variază în funcție de tipul de plan al clientului: Standard 2,50% p.a. Plus 2,50% p.a., Premium 3% p.a., Metal 3,75% p.a. și Ultra 4,25% p.a.

Schimbarea între planuri poate fi efectuată ușor în aplicație. Permite clienților să obțină dobânzi mai mari. Pentru a beneficia de dobândă și a depune fonduri, utilizatorii trebuie să actualizeze aplicația, să acceseze opțiunea Adaugă cont nou / Economii din secțiunea Conturi și să deschidă un cont în lei cu dobândă.

Revolut lansează conturi de economii cu dobânzi atractive

Revolut subliniază că conturile de economii permit adăugarea și retragerea de fonduri, cu dobânda acumulată zilnic. Economiile sunt protejate prin Schema de Garantare a Depozitelor. Produsul este disponibil pentru toate planurile Revolut. Termenii și condițiile variază în funcție de planul ales.

Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB sucursala România, a subliniat că această extindere a gamei de produse oferă clienților posibilitatea de a obține dobânzi de până la 4,25% pe an pentru economiile lor în lei. Transformă Revolut într-un adevărat cont bancar principal.

,,Revolut Bank UAB continuă să își diversifice oferta de produse pentru clienții din România, ca un adevărat cont bancar principal. Dacă până acum clienții își țineau economiile în aplicația Revolut în conturi care nu aduceau dobândă, de acum înainte ei vor putea beneficia de dobânzi de până la 4,25% pe an, pentru economiile în lei deținute în conturile de economii din aplicație”, a declarat Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB sucursala România.

1 din 5 români nu a economisit deloc în 2023

În 2023, unul din cinci români nu a economisit deloc, iar majoritatea celor care au economisit au pus deoparte sume mai mici. Depozitele la termen sunt preferate de 35% dintre respondenți, urmate de conturile de economii cu dobândă lunară (29%) și obligațiunile de stat (25%).

Tinerii economisesc în principal sume sub 500 de lei lunar, conform aceluiași studiu. Cei din generația Z au indicat că economisesc sub 250 lei pe lună (37%) sau între 250 și 500 de lei (33%). Categoriile de vârstă mai mature economisesc mai puțin. 55-64 de ani este grupul cu cel mai mare procentaj (30%) pentru sume sub 250 lei lunar.

Depozitele cu dobândă zilnică și conturile cu plată lunară a dobânzii sunt populare în rândul tinerilor. În timp ce generațiile mai mature preferă depozitele la termen și obligațiunile de stat, conform economica.net.