Infofinanciar > Lumea la zi > Revista presei internaționale. Ucraina și conflictul Israel Hamas, primul loc. Pe trei, China
Lumea la zi

Revista presei internaționale. Ucraina și conflictul Israel Hamas, primul loc. Pe trei, China

Presa Sursa foto Britannica
Foto: facebook.com

Presa internațională a început să reflecte o lume în care pacea pare să devină mai degrabă un deziderat. În acest context, războiul din Ucraina și conflictul dintre Israel și militanții mișcării Hamas continuă să se afle pe prima pagină a ziarelor.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a convocat o reuniune de urgență în urma atacului, lansat duminca trecută, asupra centralei nucleare din Zaporijia, o centrală ucraineană acum controlată de ruși.

Polianski vres să bage ONU în Ucraina

„Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe tema livărilor occidentale de armament destinate Ucrainei”. Ziarul moscovit Izvestia precizează totodată că „cererea a fost înaintată de Dmitri Polianski, adjunctul reprezentatului permament al Federației Ruse la ONU”.

Din ziarul rusesc Kommersant aflăm că, „o dronă ucraineană a lovit centrala nucleară din Zaporijia, dar nu s-au semnalat victime”.

DUkrainska Pravda informează că, „pentru prima oară după mai multă vreme, rușii au atacat cu obuze localitatea Slaviansk”. The Moscow Times, se întreabă dacă „atacurile cu drone supra unor rafinării rusești afectează mașina de război a Rusiei”.

Conflictul din Orientul Mijlociu

În Orientul Mijlociu, conflictul dintre Israel și Mișcarea Hamas pare mai degrabă să se acutizeze. Cotidianul Ha’aretz informează că, “în urma presiunilor venite din partea unor miniștri de extremă dreaptă, cabinetul special pe teme de securitate va discuta despre stadiul tratativelor pe tema unui armistițiu în Fâșia Gaza”. Și tot în Ha’aretz, secretarul de stat american, Antony Blinken, afirmă că “Israelul nu a informat Statele Unite în legătură cu data operațiunilor din Rafah”.

The Jerusalem Post, afirmă că “șeful forțelor navale din Iran a amenințat Israelul înaintând perspectiva unui război regional”.

Eforturile Chinei

Pe plan diplomatic însă, un eveniment pare extrem de interesant. The New York Times informează că “la Beijing, președintele chinez l-a primit Serghei Lavrov”.

Tot The New York Times:Statele Unite au amenințat să impună sancțiuni companiilor chineze care sprijină războiul Rusiei din Ucraina”.

South China Morning Post, trage și o concluzie: “China și Rusia, unite în tentativa lor de a reforma