Infofinanciar > Lumea la zi > Revista Presei Internaționale: Musk ajunge în China. Biden, din nou la cuțite cu Trump
Lumea la zi

Revista Presei Internaționale: Musk ajunge în China. Biden, din nou la cuțite cu Trump

sursă foto: eurofer.eu; revista presei energetice

Revista Presei Internaționale este o rubrică prin care sunt prezentate, pe scurt, unele dintre cele mai importante evenimente la nivel global. De exemplu, de precizat că ăn cadrul unei reuniuni a Forumului Economic Mondial din Arabia Saudită, președintele palestinian, Mahmoud Abbas, a declarat că numai America poate împiedica Israelul să își desfășoare ofensiva planificată asupra Rafah.

Aproximativ 1,5 milioane de palestinieni se adăpostesc în orașul din Gaza. Sâmbătă, 27 aprilie, ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat că operațiunea ar putea fi suspendată. Însă doar dacă Hamas ar fi de acord să elibereze mai mulți ostatici în cadrul unui schimb de prizonieri.

Revista Presei Internaționale

Elon Musk, patronul producătorului de mașini electrice Tesla, s-a întâlnit la Beijing cu prim-ministrul chinez, Li Qiang. Musk a vizitat China pe fondul concurenței tot mai mari din partea industriei auto din această țară.

Potrivit presei locale, Li i-a spus lui Musk că China „va fi întotdeauna primitoare” pentru firmele străine. De asemenea, a salutat investițiile Tesla în această țară ca pe un exemplu de succes al cooperării cu întreprinderile americane.

Proteste și arestări

Revista Presei Internaționale cuprinde și informația cum că reprimarea protestelor pro-palestiniene din universitățile americane a dus sâmbătă, 27 aprilie, la peste 200 de arestări. Peste 700 de persoane au fost arestate în cele zece zile.

Totul se întâmplă de când Universitatea Columbia din New York a chemat poliția în campus. Protestele s-au extins rapid și la alte universități. Arestările de sâmbătă au avut loc la Arizona State University, Indiana University, Northeastern University și Washington University din Missouri.

Cel mai mare aeroport din lume

Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului, a anunțat un proiect în valoare de 35 de miliarde de dolari pentru extinderea Aeroportului Internațional Al Maktoum. Dorește să transforme acest aeroport în cel mai mare din lume.

Al Maktoum va avea cinci piste, 400 de porți și va deservi 260 de milioane de pasageri pe an. Majoritatea operațiunilor se vor muta de la Aeroportul Internațional Dubai la Al Maktoum. Acesta va deveni, de asemenea, centrul de operațiuni pentru Emirates, compania aeriană de pavilion a Emiratelor Arabe Unite.

Închisoare pe cauze sexuale

Parlamentul irakian a revizuit o lege pentru a permite pedepse cu închisoarea de până la 15 ani pentru homosexuali și trei ani pentru persoanele transsexuale. Un parlamentar a declarat că legea va combate „deviațiile sexuale” care contrazic „valorile islamice și ale societății”.

Guvernul american a criticat legea. A cărei adoptare a fost aparent amânată până după ce premierul irakian, Shia al-Sudani, s-a întâlnit cu președintele Joe Biden în urmă cu două săptămâni.

Dezbinarea extremei drepte din Germania

De asemenea, Revista Presei Internaționale prezintă și ceea ce se întâmplă la Berlin. Astfel, Nancy Faeser, ministrul de interne al Germaniei, a promis că va continua „abordarea dură” a guvernului în ceea ce privește dezbinarea grupului de extremă dreapta Reichsbürger.

Nouă dintre membrii organizației vor fi judecați luni pentru că au complotat pentru răsturnarea guvernului german și instalarea lui Heinrich al XIII-lea. Este vorba despre un descendent al Casei aristocratice Reuss, la conducerea țării. Alte 18 persoane vor fi judecate ulterior în procese separate.

Înțepături între Trump și Biden

Președintele Joe Biden a profitat de dineul anual al corespondenților de la Washington pentru a-l ironiza pe Donald Trump. L-a comparat inclusiv cu un copil de șase ani.

Domnul Trump a răspuns spunând că discursul a fost „foarte prost”. Înainte de eveniment, protestatarii s-au adunat în fața sălii pentru a critica sprijinul lui Biden pentru războiul Israelului din Gaza. Și pentru a atrage atenția asupra morții jurnaliștilor care acoperă conflictul, scrie The Economist.