Infofinanciar > Info > Revine spălatul la lighean! Spitalul Malaxa și 43 de blocuri din Sectorul 2, fără apă caldă
Info

Revine spălatul la lighean! Spitalul Malaxa și 43 de blocuri din Sectorul 2, fără apă caldă

Termoenergetica
Foto: economica.net

Termoenergetica anunță că furnizarea apei calde este sistată de azi în 43 de blocuri din Sectorul 2 al Capitalei dar şi la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa. Aceasta până pe 3 iunie.

Înapoi în Epoca de Aur

Compania spune că acest lucru este necesar pentru au loc lucrări de reparații și revizie a conductei, care are o vechime de aproape 60 de ani.

Lucrările au loc în perimetrul delimitat de șoselele Morarilor, Vergului și strada Bodești.

Termoenergetica mai spune că sistarea pleacă de la trei puncte termice care alimentează aproximativ 43 de blocuri și Spitalul Clinic Nicolae Malaxa.

Primele manevre tehnice au început joi dimineață și const, în golirea conductei, apoi vor urma intervențiile pentru reparații. După finalizarea tuturor lucrărilor, vor avea loc operațiunile de umplere a tronsonului de conductă.

Și la Fundeni

În urmă cu trei zile, Termoenergetica mai anunțase că Institutul Clinic Fundeni – care este unul dintre cele mai mari spitale din țară – rămâne fără apă caldă cel puțin până la finele acestei săptămâni.

Termoenergetica SA a sistat deja apa caldă la spitalul din Sectorul 2, dar și la alte 115 blocuri din zona Fundeni – Colentina.

Motivul sistării: se înlocuiește o conductă groasă din circuitul primar de termoficare, cu diametrul de 600 de mm.

Potrivit estimării companiei de termoficare, alimentarea cu apă caldă ar urma să se reia în cursul nopții de vineri, 27 mai, cu începere de la 23.30.

Un obraz cam gros

Nu e prima oară când un mare spital din Capitală are astfel de probleme.

Termoenergetica întrerupe furnizarea chiar și în timpul iernii – când e nevoie nu doar de apă caldă, ci și de căldură – din cauza avariilor.

Conductele vechi de termoficare din zonă se sparg, iar peticirea sau înlocuirea lor durează uneori zile la rând.

În timpul mandatului Gabrielei Firea – când scandalurile privind întreruperea căldurii și a apei calde la spitale s-au ținut lanț – PMB și Termoenergetica au susținut că, de fapt, în baza Normativului NP-015-1997, spitalele au obligația legală să dețină o sursă alternativă de livrare de energie termică (și, pe cale de consecință, și de apă caldă).

Ulterior, însă, în mandatul lui Nicușor Dan, PMB a transmis că obligația se referă doar la spitalele nou construite. Pe acestea le obligă legea să aibă centrale termice, nu și pe cele care funcționează deja.

PMB administrează 19 spitale. Și cele mai multe dintre ele au centrale termice cu gaz. Excepție fac: spitalul Clinic Colentina, spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”.