Infofinanciar > Info > Noroc că e cald afară! 115 blocuri din Sectorul 2 şi Spitalul Fundeni rămân fără apă caldă
Info

Noroc că e cald afară! 115 blocuri din Sectorul 2 şi Spitalul Fundeni rămân fără apă caldă

termoenergetica
Foto: psnews.ro

Veste bună sau veste proastă? Termoenergetica anunţă că demarează lucrări la conducta primară în zona Fundeni. Pec al de consecință, 115 blocuri şi Spitalul Fundeni vor rămâne fără apă caldă săptămâna viitoare

Disconfort pentru confort

Astfel, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă că, luni, 23 mai 2022, vor începe lucrări de reparaţii a conductei primare cu diametrul de 600 mm, în zona Fundeni, conductă veche de aproape 40 de ani.

Lucrările, spune Termoenergetica, sunt esenţiale pentru funcţionarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire, vor fi efectuate în perimetrul delimitat de Parcurile Plumbuita şi Motodrom şi Şoseaua Fundeni.

”Furnizarea agentului termic pentru apă caldă de consum pentru şapte puncte termice care alimentează un număr de aproximativ 115 blocuri şi Spitalul Fundeni, va fi sistată până vineri, 27 mai 2022, ora 24.00”, anunţă compania.

Manevrele tehnice de golire a conductei vor demara luni dimineață, și vor fi urmate de intervenţiile pentru reparaţii.

”Este important de subliniat faptul că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte din reţea, astfel încât pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat. Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit – 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert”, a mai precizat compania.

Probleme peste probleme

În februarie, primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan, a anunţat că a semnat „acordul pentru modernizarea altor 11 kilometri din reţeaua primară de termoficare” a Capitalei.

„Sunt conştient că problema termoficării este una vitală şi îi asigur pe locuitorii Capitalei că facem tot posibilul pentru a corecta această situaţie generată de indolenţa precedentelor administraţii”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Primarul general al Capitalei a mai declarat referitor la problemele pe care bucureștenii le au cu apa caldă și căldura, că primăria poate interveni doar de urgență la avariile care se produc. Acesta afirma că problemele sistemului de încălzire centralizată s-au acumulat în timp, deoarece au fost „ani întregi de inacţiune”.

Termoenergetica nu intră-n insolvență

Nicuşor Dan a dezminţit, în martie, că nu există niciun risc de insolvenţă legat de Termoenergetica. Primarul precizează că toate chestiunile financiare legate de termoficare sunt în atenţia Primăriei Generale şi a Guvernului României şi au resursele necesare.

„Am deschis zilele acestea un şantier nou de modernizare a reţelei de termoficare, în zona Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Ion Mihalache, unde vom înlocui 11 kilometri de reţea. În zilele următoare vom deschide două noi şantiere pentru lucrări de termoficare, în zonele Pantelimon şi Progresul, de aproximativ 10 km fiecare. Se lucrează de asemenea la 7 km în zona Ferentari, rest dintr-un şantier de 13 km început anul trecut”, a scris primarul pe Facebook. Potrivit lui Nicuşor Dan, tronsonul Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Ion Mihalache asigură energia termică pentru 66 de blocuri, iar lucrările de modernizare vor creşte parametrii de furnizare pentru locuinţele din aceste blocuri, dar şi nivelul presiunii apei în întreaga zonă. „Lucrările sunt executate fără întreruperea alimentării cu apă caldă şi căldură, fiindcă folosim conducte provizorii, care permit munca de şantier fără afectarea bucureştenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare”, mai spune primarul Capitalei. Nicuşor Dan menţionează că, contrar zvonurilor care circulă în această perioadă, nu există niciun risc de insolvenţă legat de Termoenergetica. „Toate chestiunile financiare legate de termoficare sunt în atenţia Primăriei Generale şi a Guvernului României şi avem resursele necesare în această perioadă”, mai spunea Nicușor Dan.