Infofinanciar > Info > Rețete care nu îți cresc factura la energie! Năutul are beneficii uimitoare pentru diabetici
Info

Rețete care nu îți cresc factura la energie! Năutul are beneficii uimitoare pentru diabetici

năut, sursa foto lalena
sursa foto lalena

Ca urmare a invaziei  Rusiei în Ucraina și a utilizării de către aceasta a aprovizionării cu gaze naturale ca armă de război, prețurile energiei au atins niveluri record în 2022.

Costul gazului afectează în mod direct prețul energiei pe piața internă a UE. Recenta creștere bruscă a prețurilor la gaze în UE se datorează în principal restricționării intenționate a aprovizionării cu gaze de către Rusia, care a avut, de asemenea, un efect asupra costului energiei electrice generate de centralele electrice pe bază de gaze și a influențat prețurile energiei în general.

Deși este nevoie de timp pentru ca furnizorii din UE să înlocuiască livrările de gaz rusesc, se preconizează că în următoarele luni costurile energiei vor rămâne ridicate în UE.

În acest context, Infofinanciar vă vine în ajutor cu idei de mâncare publicate zilinc, care pot fi preparate ușor și rapid, dar mai ales, cu rețete care pot fi gătite la rece, tocmai pentru a nu vă crește factura la energie.

Hummusul care nu îți crește cheltuielile

Astăzi vă vom arăta cum să preparați un hummus din năut, o rețetă care este atât nutritivă, cât și delicioasă, nu necesită utilizarea unui aragaz sau a unui cuptor, făcând-o perfectă pentru cei care vor să mai reducă din prețul facturii la energie.

Veți avea nevoie de:

1 cană de năut (îl puteți cumpăra din magazine gata fiert)

2 căței de usturoi întregi, tăiați foarte grosier

2 linguri de pastă de susan

1 lingură de ulei de măsline

1 lingură de suc de lămâie

Pentru a spori aroma apei, sare și piper negru proaspăt măcinat

Instrucțiuni:

Puneți năutul fiert într-un bol mare și folosiți o furculiță pentru a-l face piure.

Amestecați usturoiul care a fost tăiat mărunt, pasta făcută din semințe de susan, uleiul de măsline, sucul de lămâie, precum și sarea și piperul. Când adăugați apă, faceți-o la început în trepte mici, amestecând bine amestecul după fiecare adăugare, până când acesta ajunge la consistența dorită. Continuați să adăugați apă în timp ce bateți humusul până când acesta ajunge la o consistență netedă și cremoasă.

Încercați-l, apoi faceți orice ajustări necesare la condimente.

Puteți folosi hummusul ca sos pentru salate, îl puteți servi cu legume proaspăt tăiate sau pâine, sau îl puteți mânca de unul singur.

Grăsimile sănătoase, proteinele vegetale, fibrele, vitaminele și mineralele pot fi găsite în cantități adecvate în hummus, ceea ce îl face o alegere alimentară excelentă. Componenta principală a hummusului, năutul, este o sursă de proteine, precum și de fier, magneziu și acid folic. Între timp, pasta de susan este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, proteine, fier și calciu.

Încercați-o și nu o să vă vină să credeți cât de bun poate fi gustul hummusului făcut în casă!

Năutul, o alegere sănătoasă și pentru diabetici

Năutul este o sursă bună de proteine vegetale, care sunt necesare pentru construirea și repararea țesuturilor din tot corpul. Năutul are un conținut ridicat de proteine.

Năutul este o sursă excelentă de fibre alimentare, care poate ajuta la reglarea mișcărilor intestinale sănătoase, la reducerea nivelului de colesterol și la prevenirea constipației.

Năutul are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu provoacă creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge și poate fi consumat în siguranță de către cei care suferă de diabet.

Năutul este o sursă excelentă de fier și conține o concentrație ridicată a acestui mineral, necesar pentru dezvoltarea hemoglobinei, proteina din sânge care este responsabilă pentru transportul oxigenului.

Năutul este o sursă excelentă de o varietate de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor și zinc.

Năutul include flavonoide și antioxidanți, ambele contribuind la scăderea inflamației și la prevenirea bolilor de inimă. Acest lucru contribuie la sănătatea generală a inimii, potrivit Dr.Max.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.