Infofinanciar > Info > Rețete care nu îți cresc factura la energie! Icrele previn bolile de inimă și mențin creierul sănătos
Info

Rețete care nu îți cresc factura la energie! Icrele previn bolile de inimă și mențin creierul sănătos

Salata de icre, sursa foto retete pentru toate
sursa foto retete pentru toate

În ultima perioadă, războiul din Ucraina a avut consecințe pe mai multe planuri, care au fost resimțite la nivelul întregii lumii. România este afectată în special de criza energetică cauzată de conflict, având în vedere dependența țării de gazul rusesc. Astfel, românii s-au găsit în situația în care prețul la energie a atins cote noi, iar facturile de curent sunt atât de scumpe încât multora dintre noi ne este greu să le achităm.

Infofinanciar dorește să vină în ajutorul persoanelor care doresc să economisească bani la factura de energie, și astfel, vă prezentăm zilnic rețete care pot fi gătite la rece, adică care nu necesită utilizarea aragazului sau a cuptorului.

Astăzi vă vom prezenta cum puteți prepara o salată de icre cu ceapă și beneficiile acestiea pentru sănătate.

O salată cu icre este o masă clasică în națiunile din sud-estul Europei și este considerată o opțiune de gustare delicioasă și nutritivă în aceste zone. Deoarece este bogată în acizi grași omega-3 și proteine, consumul zilnic poate aduce o serie de efecte pozitive asupra sănătății.

Salată de icre pentru toată familia

Iată un preparat care nu doar că nu vă crește factura la energie, dar, care are și beneficii surprinzătoare pentru sănătate.

Pentru 4-6 porții veți avea nevoie de:

100 de grame de icre de crap

50 de grame de pesmet, alb (cântărite după ce au fost înmuiate și stoarse bine)

300 mililitri de ulei de floarea-soarelui

În jur de șase lingurițe de apă minerală carbogazoasă

2-3 lingurițe de suc de lămâie

1 ceapă mică, tăiată grosier, potrivit Laura Adamache.

Mod de preparare:

Se pun una-două bucăți de pâine albă, cărora li s-a îndepărtat crusta, într-un bol plin cu apă rece. Puneți icrele de crap în castron (puteți  folosit icre care au fost în prealabil curățate și sărate) și amestecați-le timp de unul-două minute. Peste icre, presărați 50 de grame de pesmet bine presat și continuați să amestecați încă unul-două minute sau până când se obține o pastă omogenă.

Adăugați uleiul de floarea-soarelui într-un flux lent și constant, câte o picătură pe rând. Fiți precauți, deoarece salata de icre va deveni sfărâmicioasă, sau se va „tăia”  dacă adăugați prea mult ulei deodată. Prin urmare, încorporați-l cu multă precauție și ușor, poate una-două lingurițe pe rând. Mențineți o mișcare constantă de amestecare și, după ce salata de icre s-a legat, începeți să adăugați alternativ uleiul și sucul de lămâie.

Când textura salatei devine prea groasă, începeți să adăugați apă minerală câte două lingurițe și amestecați-o până când devine pufoasă.

Adăugați ceapa care a fost tăiată cu grijă în cubulețe, apoi amestecați-o cu salata până când aceasta este complet absorbită.

Icrele îmbunătățesc sănătatea creierului și a inimii

Consumul moderat al icrelor de pește are câteva beneficii surprinzătoare pentru sănătate.

Icrele de pește conțin 0,983 g de acid gras omega-3 EPA (acid eicosapentaenoic) și 1,36 g de DHA (acid docosahexaenoic) per porție. Acizii grași omega-3 sunt grăsimi necesare, ceea ce înseamnă că sunt lipide pe care organismul dumneavoastră nu le poate crea singur. Icrele de pește conțin acești acizi grași, iar acești acizi grași particulari pot ajuta la îmbătrânirea cognitivă, precum și la sănătatea creierului.

Studiile au arătat că acestea pot reduce riscul de boli de inimă și de depresie. Acestea reduc nivelul trigliceridelor, în timp ce cresc nivelul HDL (colesterolul bun). Acizii grași Omega-3 pot reduce probabilitatea de a avea bătăi neregulate ale inimii. De asemenea, aceștia pot îmbunătăți complianța arterelor, pot minimiza ateroscleroza prin acțiuni metabolice și pot reduce markerii inflamatori din organism.

Icrele de pește includ acizi grași omega-3, care pot ajuta la scăderea colesterolului rău, îmbunătățind în același timp alte aspecte ale sănătății inimii și prevenind bolile de inimă. În plus, EPA și DHA pot reduce nivelul lipidelor, care pot crește riscul de boli cardiovasculare.

Studiile sugerează că persoanele cu boli cardiovasculare care consumă icre de pește au un risc mai mic de a muri subit din cauza bolii.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.