Infofinanciar > Info > Rețete care nu îți cresc factura la energie! Desert sănătos gătit la rece: Cheesecake cu fructe de pădure pentru o dietă echilibrată
Info

Rețete care nu îți cresc factura la energie! Desert sănătos gătit la rece: Cheesecake cu fructe de pădure pentru o dietă echilibrată

Cheesecake, sursa foto Taste
sursa foto: Taste

Începând din toamna anului 2021, Europa urma să se confrunte cu creșteri uriașe ale prețurilor la electricitate și gaze. Din cauza conflictului din Ucraina și a sancțiunilor internaționale impuse Rusiei, actuala criză energetică a devenit cea mai urgentă problemă economică și socială a statelor lumii. În ciuda resurselor naturale abundente ale țării, România a înregistrat unele dintre cele mai dramatice creșteri de prețuri pentru energie din întreaga Europă.

Au fost necesare mai multe acte legislative pentru a se asigura că toți cetățenii României vor putea beneficia de plafonarea prețurilor la energie. Atât consumatorii, cât și companiile au fost aruncate într-o stare de nedumerire în 2022, ca urmare a numeroaselor modificări care au fost aduse programelor de plafonare și compensare pentru energie și gaze.

Cheesecake cu fructe de pădure

Ca urmare a nerespectării de către unii furnizori a legislației, disputa privind facturile de energie umflate a trecut deja, din ianuarie, în faza amenzilor și a anchetelor. În cursul anului precedent, prețul gazelor naturale a urcat de unul singur cu șaizeci la sută, în timp ce prețul energiei electrice, al gazului și al încălzirii luate împreună a crescut cu aproximativ douăzeci la sută.

Având în vedere circumstanțele actuale, tot mai mulți români caută oportunități de a economisi acolo unde pot. Gătitul de „rețete la rece” este o metodă excelentă de a reduce costurile și de a economisi ceva bani. Prin nefolosirea aragazului, se poate face ca costul lunar al energiei să fie puțin mai ușor de gestionat.

Acest cheesecake cu fructe de pădure este alegerea ideală dacă sunteți în căutarea unui desert care poate fi preparat într-un timp scurt și nu necesită nici aragaz și nici cuptor. Acest fel de mâncare necesită un număr limitat de ingrediente, iar timpul necesar pentru preparare este relativ mic. Pentru că este produs cu ingrediente naturale și nu include zahăr adăugat, acest dulce este o alegere mult mai bună pentru organismul tău decât un cheesecake tradițional.

Veți avea nevoie de:

200 g de biscuiți digestivi sau de ovăz

100 g unt nesărat

500 g brânză de vaci

200 g iaurt grecesc

2 lingurițe de miere

1 linguriță de extract de vanilie

1 lămâie de la care extrageți sucul și coaja

Fructe de pădure, fie proaspete, fie congelate (afine, zmeură, căpșuni), potrivit RecipeTin Eats.

Cum să preparați delicioasa rețetă

Biscuiții se macină până devin o pulbere fină într-un robot de bucătărie, sau folosind un mixer. Se adaugă untul nesărat care a fost topit și se amestecă până se combină.

Căptușiți apoi cu hârtie de copt o tavă pentru prăjituri. Se pune amestecul de biscuiți în tavă și apoi se folosește o lingură pentru a-l uniformiza. Țineți forma în frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.

Combinați brânza de vaci, iaurtul grecesc, mierea, esența de vanilie, sucul și coaja de lămâie într-un bol și amestecați pentru a le combina. Puneți o jumătate din amestecul de brânză în formă și neteziți-l cu dosul unei linguri. După ce ați amestecat jumătate din fructele de pădure în compoziție, adăugați amestecul de brânză rămas în castron.

Puneți forma în frigider, acoperită cu folie alimentară, timp de cel puțin trei ore, sau până când cheesecake-ul a ajuns la consistența dorită.

După ce scoateți cheesecake-ul din formă, decorați partea de sus cu fructe de pădure, fie proaspete, fie congelate.

Poftă bună!

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.