Infofinanciar > Info > Renault dă un nou nume istoric pentru noul SUV coupé. Istoria brandului auto a fost sursa de inspirație
Info

Renault dă un nou nume istoric pentru noul SUV coupé. Istoria brandului auto a fost sursa de inspirație

RENAULT RAFALE, Sursa foto: Arhiva personala
Sursa foto: Arhiva personala

Renault dezvăluie numele noului său SUV coupé, vârf de gamă: Rafale. Se inspiră din istoria Renault ca furnizor de motoare pentru aeronave în anii 1930. Renault își dorește să transforme Rafale în noua referință a mărcii în segmentul D. Vă dăm întâlnire pe 18 iunie pentru avanpremiera modelului la Salonul Internațional de Aeronautică și Spațiu de la Le Bourget pentru a descoperi Noul Renault Rafale.

Renault dezvăluie numele viitorului său SUV coupé de ultimă generație: Rafale. Acesta completează familia de modele cu motoare hibride E-Tech bazate pe platforma CMF-CD. După Austral și Espace, Rafale se poziționează ca noul flagship al gamei Renault și marchează ofensiva mărcii în segmentul D.

Renault, istorie în domeniul aerodinamicii

Alegerea numelui este inspirată de trecutul impresionant al Renault în domeniul aeronautic. Trebuie să te întorci în timp până la începutul secolului al XX-lea pentru a înțelege ce leagă Renault de aviație. La acea vreme, marca franceză era un pionier în fabricarea motoarelor cu ardere internă pentru vehicule, dar și pentru trenuri (vagoane) și avioane. În 1933, Renault a cumpărat producătorul Caudron pentru a crea compania Caudron-Renault. Cum toate avioanele au fost numite după un vânt notabil, în consecință, și C460, un avion de curse cu un singur loc, proiectat să doboare recorduri, a fost redenumit RAFALE în 1934.

Astăzi, Renault reînvie istoria, bazându-se pe punctele forte ale legendarului Caudron Rafale pentru a întruchipa vârful de gamă al mărcii. Semantica numelui cu referire la vânt și silueta camuflată prezentată trezesc instantaneu sentimentul de performanță, îndrăzneală, emoție și caracter puternic. 

Noul Renault Rafale va avea premiera mondială la cel de-al 54-lea Salon Internațional de Aeronautică și Spațiu de la Le Bourget, pe 18 iunie.

Despre Renault 

Renault, marcă istorică de mobilitate și pionier al vehiculelor electrice în Europa, a dezvoltat întotdeauna vehicule inovatoare. Prin planul strategic „Renaulution”, Renault s-a angajat într-o transformare ambițioasă, generatoare de valoare, îndreptându-se către o gamă mai competitivă, mai echilibrată și mai electrificată. Ambiția sa este de a întruchipa modernitatea și inovația în tehnologie, energie și servicii de mobilitate în industria auto și nu numai.

Renault este liderul segmentului LCV în România, cu o cotă de piață de 30% și un volum total de trei ori mai mare decât cel al perioadei similare din 2022 (1.256 unități în 2023 vs 416 unități în 2023).

Performanța comercială este determinată de o gamă completă, care răspunde diferitelor nevoi ale clienților din zona profesională. Modelele care au condus această creștere sunt: Express (+341%), Trafic (+78%) și Master (+202%), leaderi în segmentele lor.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.