Infofinanciar > Lumea la zi > Regele Charles al III-lea, prezent la summitul legat de climă din Dubai
Lumea la zi

Regele Charles al III-lea, prezent la summitul legat de climă din Dubai

Regele Charles al III-lea (Sursă foto: antena3.ro)
Sursa foto: arhiva companiei

Regele Charles al III-lea va participa luna viitoare la summitul COP28 privind clima din Dubai, a confirmat Palatul Buckingham. Regele, un susținător de lungă durată al unor acțiuni mai îndrăznețe de combatere a schimbărilor climatice, va rosti discursul de deschidere la summitul mondial de acțiune pentru climă.  Aceasta este reuniunea liderilor mondiali care va deschide conferința anuală de două săptămâni.

Va fi pentru prima dată când va participa la un summit COP în calitate de rege. După ce a jucat un rol diplomatic major în calitate de Prinț de Wales la COP26, găzduită de Regatul Unit în 2021, anul trecut a existat o confuzie cu privire la participarea sa la summitul COP27 din Egipt. Downing Street a confirmat în cele din urmă că nu va merge, deoarece nu era „ocazia potrivită”.

Anul acesta, regele va participa „la invitația” președintelui Emiratelor Arabe Unite, Mohamed bin Zayed Al Nahyan, și „la cererea” guvernului britanic, a precizat Palatul Buckingham.

El va lua cuvântul la summitul de vineri, 1 decembrie, și va „profita de ocazie pentru a avea întâlniri cu liderii regionali” înaintea evenimentului, potrivit unui comunicat al palatului, informează politico.eu