Infofinanciar > Lumea la zi > Regele Charles al III-lea este mult mai bogat decât a fost regina Elisabeta a II-a. La ce sumă se ridică averea
Lumea la zi

Regele Charles al III-lea este mult mai bogat decât a fost regina Elisabeta a II-a. La ce sumă se ridică averea

Regele Charles al III-lea (Sursă foto: antena3.ro)
sursa foto: arhiva companiei

Averea personală a regelui Charles al III-lea al Marii Britanii a înregistrat o creștere semnificativă. Averea monarhului a ajuns la 770 de milioane de dolari, conform The Sunday Times Rich List. Aceasta reprezintă o majorare de 12 milioane de dolari față de cifrele din 2023. Charles este pe locul 258 în topul bogaților  din Marea Britanie.

Comparativ cu regretata regină Elisabeta a II-a, averea lui Charles este mult mai mare, depășindu-i considerabil sumele. Înainte de decesul său în 2022, averea reginei Elisabeta era de 468 de milioane de dolari.

Cu toate acestea, chiar și cu această creștere, averea lui Charles nu se apropie de cea a lui Hugh Grosvenor, ducele de Westminster, nașul prințului George. Patrimoniu net al familiei sale  este estimat la 12,8 miliarde de dolari.

Charles și-a refăcut averea după divorțul de prințesa Diana, economisind profiturile de la Ducatul de Cornwall. Ducatul este evaluat la 1 miliard de dolari și generează venituri substanțiale care îl sprijină pe Charles, pe prințul William și pe familiile lor. Domeniul Sandringham și Castelul Balmoral sunt considerate cele mai valoroase bunuri ale sale. Colecția sa de proprietăți include și Highgrove House din Gloucestershire și o casă în Țara Galilor.

Adevărata avere a familiei regale britanice, care include bijuterii neprețuite și o impresionantă colecție de artă, este greu de calculat. Familia regală primește, de asemenea, o subvenție anuală de la guvernul britanic pentru acoperirea costurilor legate de îndatoririle oficiale și de întreținerea caselor lor, potrivit ProTV.