Infofinanciar > Info > Reduceri la bilete pentru tren cu ocazia Paștelui! S-au anunțat și mai multe curse în perioada următoare
Info

Reduceri la bilete pentru tren cu ocazia Paștelui! S-au anunțat și mai multe curse în perioada următoare

Tren Sursa foto CFR Calatori
Sursa foto CFR Calatori

Clubul Feroviar România (CFR) se pregătește pentru un flux masiv de călători în perioada următoare, datorită Sărbătorile Pascale. Pentru a se evita evenimentele neplăcute din gările din țară, CFR a suplimentat numărul de trenuri care circulă spre cele mai solicitate destinații. 

Pe unele dintre cele mai circulate rute, CFR a spori numărul de trenuri, astfel pentru a se evita depășirea numărului de călători și evenimentelor neplăcute.  

Garniturile noi vor circula dinspre București  

Garniturile noi introduse pentru perioada de Paște vor circula dinspre București spre unele dintre cele mai frecventate rute din țară de către călători. deși numărul de trenuri a fost suplimentat pentru perioada următoare, CFR Călători sfătuiește populația să își achiziționeze bilete cu mult timp înainte, pentru a evita situațiile neplăcute cauzate de lipsa de locuri în vagoane. 

Bietele se pot achiziționa și online, atât de pe site-ul bilete.cfrcalatori.ro, cât și de pe aplicația „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”, care este disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery. Acestea sunt totuși disponibile și fizic, la ghișeele prevăzute în gări și la automatele de vânzare bilete. 

CFR oferă și reduceri în perioada Sărbătorilor Pascale 

Călătorii care achiziționează bilete de la automatele de vânzare bilete pot face acest lucru cu o reducere de 10%, biletele dus-întors achiziționate online beneficiază și ele de o reducere de 5%, iar studenții pot achiziționa în continuare bilete cu reducerea de 50% la vagoanele de clasa a2a, pe baza legitimației emisă de instituția de învățământ.CFR Călători informează că în perioada Sărbătorilor de Paşte sunt așteptate vârfuri de trafic. Astfel, va opera cu întreaga capacitate tehnic disponibilă de transport, pentru asigurarea compunerii trenurilor. Astfel, în funcție de evoluția și dinamica traficului de pasageri, vor fi suplimentate operativ trenurile către cele mai solicitate destinații”.

Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Vor evita astfel, plata în tren a biletului cu suprataxă și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare, arată comunicatul transmis de CFR Călători. 

În acest moment se poate spune cu exactitate ce rute vor beneficia de trenuri CFR suplimentare, deoarece acestea vor fi introduse depinzând de evoluția și dinamica traficului de pasageri. Astfel, numărul de trenuri va fi suplimentat operativ către cele mai solicitate destinații în momentul achiziției de bilete.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.