Infofinanciar > Lumea la zi > Reduceri la biletele de tren! Perioada alegerilor vine cu beneficii
Lumea la zi

Reduceri la biletele de tren! Perioada alegerilor vine cu beneficii

bucurești cursă electorală alegeri (sursă foto: stirileprotv.ro)
sursă foto: arhiva companiei

În perioada alegerilor europarlamentare, se va putea călători mai ieftin cu trenul în Italia. Această modalitate este aleasă acum de către Guvernul de la Roma pentru a-i ajuta pe alegătorii străini să ajungă la secţiile de votare. Astfel, chiar și românii vor avea posibilitatea de a vota la alegerile din iunie, chiar dacă se află în Italia.

Astfel, cei care vor călători pentru a vota vor avea parte de o reducere de 70% la biletele de tren de mare viteză. De asemenea, se aplică o reducere și de 60% la trenurile regionale. Discount-ul este însă valabil doar pentru călătoriile la clasa a doua și pentru serviciul standard.

Însă, sunt și câteva condiții. Alegătorii trebuie să prezinte un act de identitate la casa de bilete pentru a beneficia de reducere. Conform informațiilor furnizate de elections.europa.eu, în Italia, alegerile europarlamentare vor avea loc pe 8 și 9 iunie 2024. Iar pentru a vota în Italia, un cetățean ar trebui să:

  • fi împlinit vârsta de 18 ani;
  • fie cetățean italian sau al Uniunii Europene cu reședința legală în Italia sau cetățean italian cu reședința în străinătate;
  • fie înregistrat ca alegător până la termenul stabilit (pentru cetățenii UE care votează în Italia).