Infofinanciar > Lumea la zi > Record pentru vânzările de vehicule electrice în Marea Britanie! Au fost vândute peste 100.000 de exemplare
Lumea la zi

Record pentru vânzările de vehicule electrice în Marea Britanie! Au fost vândute peste 100.000 de exemplare

Prima de casare pentru mașinile electrice a crescut la 120.000 de lei
sursa foto arhiva companiei

Vânzările de vehicule electrice au înregistrat un start record în acest an, acesta fiind cel mai recent semn că consumatorii britanici își schimbă preferințele în favoarea unor mijloace de transport mai ecologice.

Au fost vândute peste 100.000 de vehicule electrice cu baterii între ianuarie și aprilie, fiind cel mai devreme în acest an în care această bornă a fost depășită vreodată.

Cifrele privind vânzările totale de vehicule electrice au marcat o creștere de 10% față de aprilie 2023, potrivit datelor publicate duminică de New AutoMotive, o organizație independentă de cercetare în domeniul transporturilor.

Popularitatea tot mai mare a vehiculelor electrice a propulsat cota de piață a acestora la 17,2% din totalul achizițiilor de mașini noi. Din cele 1,9 milioane de vânzări de mașini noi anticipate pentru acest an, se estimează că peste 300.000 vor fi complet electrice.

De creșterea vânzărilor au beneficiat atât mărcile premium, precum BMW, Audi și Mercedes, cât și cele mai accesibile, precum MG, Hyundai și Kia, potrivit The Independent.