Infofinanciar > Lumea la zi > Recesiune pe piața birourilor din Londra. Au fost plătite milioane de dolari pentru a renunța la contracte de închiriere
Lumea la zi

Recesiune pe piața birourilor din Londra. Au fost plătite milioane de dolari pentru a renunța la contracte de închiriere

Birouri Londra Sursa foto LoopNet
Sursa foto Arhiva companiei

Piața de birouri din Londra a intrat într-o „recesiune a chiriilor”. Ponderea spațiilor goale a atins cel mai ridicat nivel din ultimele trei decenii. Acest lucru a fost transmis de banca de investiții Jefferies.

Firma cu sediul la New York a precizat că spațiile vacante din districtul financiar central reprezintă 10% din totalul spațiilor de birouri din zonă. În același timp în West End, în centrul Londrei, această cifră se ridică la 7%. Ambele cote sunt cele mai ridicate din ultimii 30 de ani.

Iar în Canary Wharf, un district financiar mai nou, unitățile vacante depășesc acum 20%.

Londra, într-o perioada critică

Ultima dată când birourile londoneze au fost atât de goale a fost în 1993. Atunci, economia britanică era în recesiune și piața imobiliară se prăbușise.

Acum, tranșe vaste din cartierele de afaceri ale capitalei se prăfuiesc din cauza persistenței muncii la distanță la mai bine de trei ani de la pandemie. Jefferies estimează că utilizarea birourilor din oraș a scăzut cu 20% de la sfârșitul anului 2019. Acest lucru s-a întâmplat având în vedere faptul că munca la distanță și cea hibridă au înflorit, conform cnn.com.