Infofinanciar > Info > Se plafonează prețul RCA! Ajutor pentru 1,7 milioane de români
Info

Se plafonează prețul RCA! Ajutor pentru 1,7 milioane de români

rca (sursă foto: dreamstime)
sursă foto: dreamstime

De data aceasta, autoritățile din România iau o nouă măsură pentru a veni în ajutorul românilor. S-a anunțat faptul că se dorește calmarea pieței asigurărilor auto. Astfel, până la 1,7 milioane de români șoferi primesc o veste bună . Este vorba despre plafonarea prețului RCA, asigurarea de răspundere civilă auto.

Anunțul vine din partea reprezentanților Autorității de Supraveghere Financiară(ASF). Aceștia au declarat recent că acest plan de plafonare va continua până la sfârșitul anului. „Actul normativ propune prelungirea până la data de 31 decembrie 2023 a perioadei de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime și a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie”, transmite ASF.

„Actul normativ asigură posibilitatea respectării obligațiilor legale ce rezultă din încheierea contractelor RCA în baza cărora se acordă despăgubiri produse terților ca urmare a unor astfel de accidente…Prin aplicarea acestei măsuri se elimină potențialul impact negativ al creșterii prețurilor, o situație de criză generată de un dezechilibru major între cerere și ofertă, o disfuncționalitate evidentă a pieței, așa cum sunt stipulate în art.4 alin. (3) din Legea concurenței nr.21/1996, republicată”, mai specifică reprezentanții ASF, citați de romaniatv.net.