Infofinanciar > Lumea la zi > „Războiul este real, am intrat în era antebelică”. Cine ne avertizează
Lumea la zi

„Războiul este real, am intrat în era antebelică”. Cine ne avertizează

donald tusk (sursă foto: ledevoir.com)
Foto: facebook.com

”Nu vreau să sperii pe nimeni, dar războiul nu mai este un concept al trecutului. Este real, a început deja acum mai bine de doi ani. Cel mai îngrijorător lucru este că orice scenariu este posibil. Este prima dată din 1945 când ne aflăm într-o astfel de situație. Știu că pare devastator, mai ales pentru cei mai tineri, dar trebuie să ne obișnuim mental cu sosirea unei noi ere. Este era antebelică”, a spus premierul polonez Donald Tusk, intervievat de ziarele consorțiului Lena, printre care „La Repubblica”.

„Obiectivul nostru principal trebuie să fie protejarea Ucrainei de invazia rusă și protejarea independenței și integrității sale. Soarta Ucrainei este mai presus de toate în mâinile noastre. Nu mă refer doar la Polonia sau la UE, ci la întregul Occident”, a declarat Tusk.

Interviul abordează și problema cheltuielilor pentru apărare: „Nu există niciun motiv pentru care europenii să nu respecte un principiu fundamental și să cheltuiască cel puțin 2% din PIB pentru apărare. Punctul de plecare este acesta”.