Infofinanciar > Info > PIB s-ar putea mări cu 7 miliarde de lei. Avantajele plăților cu cardul
Info

PIB s-ar putea mări cu 7 miliarde de lei. Avantajele plăților cu cardul

PIB s-ar putea mări cu 7 miliarde de lei. Avantajele plăților cu cardul
Sursa arhiva companiei

Produsul intern brut se poate majora cu 7 miliarde de lei.  Această propunere poate deveni lege dacă plenul Camerei Deputaților o votează.

Conform unui studiu Visa, în ultimii 5 ani plățile digitale au crescut cu 5%. Acest lucru a dus o creștere a PIB-ului cu aproximativ 7 miliarde de lei.

De ce românii evită plata digitală?

Totuși plata cu cardul este destul de evitată. Motivul fiind neîncrederea românilor în modul în care statul reușește să le gestioneze banii.

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu a declarat că
„Avem nevoie de încrederea cetățenilor că statul știe ce face, chiar dacă, știm deja, o mai dă în bară uneori”.

Vouchere pentru digitalizare

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan propune o soluție pentru a motiva metoda de plată digitală. Acesta transmite că România ar putea stimula antreprenorii să folosească instrumente de plată digitale – care reduc evaziunea fiscală – prin oferirea de vouchere pentru digitalizare.

Politicile publice rămase în secolul 20

Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor, Florin Jianu subliniază un alt obstacol în fața plăților cu cardul. Acesta declară că Mediul de afaceri din România trăiește în secolul 21, dar politicile publice au rămas în secolul 20. Au ajuns service- urile să îi denunțe pe cei care fac reparații în curtea omului.

De ce plățile digitale?

Managerul General Visa pentru România, Bulgaria, Croația şi Slovenia, Cătălin Crețu împărășește de ce plățile cu cardul sunt importante și eficiente. Deasemenea acesta subliniază importanța autorităților în promovarea plăților digitale.

„Plățile digitale reprezintă instrumentele cele mai accesibile pentru a eficientiza plăţile dintre consumatori, companii, stat și, totodată, de a crea presiune pentru reducerea volumului de tranzacții asociate economiei subterane. Salutăm eforturile Guvernului de a digitaliza administrația publică și de a crește volumul plăților fără numerar, iar noi la Visa căutăm modalități adecvate de a aduce în continuare plățile digitale mai aproape de oameni și de piață. Este important ca mediul de afaceri împreună cu autoritățile să adopte în continuare măsuri adecvate pentru a face economia oficială mai atractivă și mai competitivă” a declarat Cătălin Crețu.

Visa oferă soluții, informații și oferte exclusive de la partenerii locali cu scopul de a ajuta antreprenorii să-și dezvolte afacerea prin conturarea unei prezențe online puternice și prin acceptarea plăților digitale.  Scopul acesteia este de a colabora  cu cât mai multe instituții financiare și alți parteneri din România

Plățile impozitelor și taxelor cu cardul

Country Managerul  Visa România, Elena Ungureanu a transmis că posibilitatea efectuării plăților taxelor și a impozitelor este extrem de importantă. Aceasta explică avantajul platformei Ghișeu.ro și cum aceasta facilitează viața.

„Vestea bună este că un număr tot mai mare de români încep să-și plătească impozitele online. Două din trei plăți de impozite și taxe efectuate cu cardurile Visa anul trecut au fost efectuate online2, plățile de cea mai mare valoare făcându-se tot prin internet prin intermediul platformei www.ghiseul.ro. Faptul că ne putem plăti taxele online în câteva secunde, indiferent de locația noastră, prin intermediul platformei Ghiseul.ro reprezintă un pas extrem de important în transformarea digitală a României, susținută puternic de Visa. Anul acesta, ne face plăcere să sărbătorim cea de-a 13-a ediție a campaniei naționale de informare a românilor despre beneficiile plății impozitelor și taxelor cu cardul”, declară Elena Ungureanu, conform Diacaf.