Infofinanciar > Info > Rafila are planuri mărețe. Vrea să facă o „curățenie generală” în spitalele din România
Info

Rafila are planuri mărețe. Vrea să facă o „curățenie generală” în spitalele din România

Posturi noi în spitalele mari din România! Tinerii au o șansă!
sursa foto arhiva companiei

Spitalele din România sunt încă o problemă la nivel național. Pe acest subiect ministrul Sănătății vorbește despre nevoia pe care țara noastră o are de legi unitare care să reglementeze aspectele legate de malpraxis și despăgubiri în sistemul medical din România.

Acesta, prezent la Timișoara, susține că modificările propuse ar trebui să vizeze nu doar medicii, ci și asistenții medicali, recunoscând astfel contribuția esențială a întregului personal medical în furnizarea îngrijirilor și serviciilor de sănătate.

„Trebuie să existe totuși un sistem de asigurări pe care îl încheie personalul medical care să permită aceste despăgubiri, dar nici nu trebuie să fie împovărătoare. A circulat un proiect făcut de Colegiul Medicilor care ar fi făcut practic foarte dificilă practicarea profesiei pentru că sistemul sau primele de asigurare care erau propuse acolo nu avea niciun fel de limită și puteau să ducă la imposibilitatea obținerii dreptului de liberă practică dacă nu plăteai o sumă, de exemplu 1000 de euro pe lună”, a afirmat Alexandru Rafila, potrivit RomâniaTV.