Infofinanciar > Lumea la zi > Putin se pregătește să ajungă în Coreea de Nord! Relații din ce în ce mai strânse
Lumea la zi

Putin se pregătește să ajungă în Coreea de Nord! Relații din ce în ce mai strânse

putin kim jong un (sursă foto: Euronews)
sursă foto: Euronews

Miniștrii de externe din Rusia au călătorit în Coreea de Nord în această săptămână. S-a efectuat această deplasare pentru a continua discuțiile pe tema modului în care ar putea fi impulsionate legăturile militare. Călătoria are loc la doar câteva zile după ce Statele Unite au acuzat Nordul că a încălcat embargourile internaționale. S-ar fi produs această încălcare prin furnizarea de muniții noi Rusiei pentru a-și susține eforturile de război în Ucraina.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a ajuns miercuri, 18 octombrie, la Pyongyang pentru o călătorie de două zile. Și s-a alăturat omologilor săi nord-coreeni pentru a consolida cooperarea lor în domeniul securității. El a negociat calendarul pentru ca președintele rus Vladimir Putin să facă o călătorie promisă la Pyongyang. O vizită în semn de reciprocitate față de vizita liderului nord-coreean Kim Jong Un în Rusia luna trecută.

„După summitul istoric dintre președintele Putin și președintele Kim Jong Un de la cosmodromul Vostochny din 13 septembrie, putem spune cu încredere că relațiile au atins un nivel strategic calitativ nou”, a declarat Lavrov la începutul întâlnirii sale cu ministrul nord-coreean de externe Choe Sun Hui, scrie FoxNews.