Infofinanciar > Lumea la zi > Putin vede cu ochi buni propunerile lui Erdogan! Ar putea avea loc negocieri de pace
Lumea la zi

Putin vede cu ochi buni propunerile lui Erdogan! Ar putea avea loc negocieri de pace

erdogan putin (sursă foto: The Times)
sursă foto: arhiva companiei

Președintele din Rusia, Vladimir Putin, a vorbit recent despre posibilitatea unor negocieri de pace în cazul conflictului armat cu Ucraina. Joi, 4 iulie, liderul de la Moscova a afirmat că propunerile prezentate în timpul discuțiilor de la Istanbul din 2022 „rămân pe masă”.

Astfel, conform declarațiilor lui Vladimir Putin, cele prevăzute în cadrul propunerilor oficialilor turci, în frunte cu președintele Erdogan, pot servi drept o bază pentru negocieri ulterioare cu Kievul. Președintele Rusiei face referire la cele dezbătute de către delegațiile rusești și ucrainene din luna martie a anului 2022 desfășurate în Turcia.

Însă, atunci, negocierile au fost blocate, căci niciuna dintre cele două părți nu a făcut niciun compromis. Dar acum, Putin a vorbit la summitul anual al Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO) de la Astana, Kazahstan. A ținut să-i mulțumească președintelui turc Recep Tayyip Erdogan pentru eforturile acestuia de a media discuțiile cu Ucraina.

„Rusia, așa cum se știe, nu a refuzat niciodată și este acum pregătită să continue negocierile de pace. Ucraina a fost cea care a refuzat să negocieze”, deoarece a fost influențată de Washington și Occident, a spus Putin, citat de antena3.ro.