Infofinanciar > Info > Proteste în mai multe administrații fiscale. Cum va reacționa Guvernul
Info

Proteste în mai multe administrații fiscale. Cum va reacționa Guvernul

Proteste în mai multe administrații fiscale. Cum va reacționa Guvernul
sursa foto B1TV

Guvernul are în vedere implementarea noilor măsuri fiscal-bugetare, care vor avea un impact semnificativ la nivelul sistemelor statului. Aceste implementări au ca principal scop încercarea de a rezolva gaura din buget cu care statul se confruntă. Așadar, prin introducerea acestor măsuri, vor crește veniturile statului și de asemenea, vor fi diminuate cheltuielile.

Dar, aceste măsuri vor avea un impact puternic la nivelul anumitor cetățeni. În plus, anumiți angajați vor avea de suferit de pe urma inițiativelor. Din acest motiv, cu scopul de a-și arăta nemulțumirea față de măsurile pe care Guvernul dorește să le implementeze, angajații din mai multe administrații fiscale de la nivelul țării au ales să protesteze.

Proteste în toată țara

Potrivit Blocului Național Sindical, în prezent au loc proteste la mai multe administrații fiscale din județele Iași, Ialomița și Neamț. Având în vedere că este încă la începutul zilei, BNS avertizează că este posibil să aibă loc și alte proteste. Proteste au loc și în Iași, Slobozia, Piatra Neamț și Baia Mare, potrivit BNS, care prezintă și imagini de la manifestații. Astfel de proteste au avut loc și joi, în special în fața Ministerului de Finanțe. Astfel, toate condițiile necesare pentru greva propriu-zisă au fost îndeplinite, potrivit anunțului Federației Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea”.

Sindicatul angajaților din administrația fiscală se pregătesc de grevă, în urma protestelor organizate în ultima perioadă. „Cu toate piedicile puse de <prietenii noştri>, trebuie să aratăm că SOLIDARITATEA este prima şi singura organizaţie sindicală care a organizat vreodată o grevă in ANAF si MF. Până acum au fost doar proteste spontane, pichetări sau proteste cu banderole. Pentru asta vă mulţumesc încă odată”, au precizat reprezentanţii sindicatului.

Angajații din administrațiile fiscale din țară au fost nemulțumiți de metodele propuse pentru reducerea cheltuielilor bugetare, astfel că sindicaliștii au organizat marți, între orele 8 și 10:00, o grevă de avertisment, iar în fața Ministerului de Finanțe a avut loc un marș de protest. În urma discuțiilor cu reprezentanții sindicatelor, ministrul de Finanțe a declarat luni seară că anumite sindicate au amânat acțiunile de protest. Cu toate acestea, în conformitate cu agenda deja declarată, protestele au fost organizate de Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea”. Așadar, acești angajați ai statului vor merge înainte cu inițiativa de a protesta pentru măsurile ce vor fi implementate de Guvern.

Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare

Deși oficialii sunt foarte siguri în legătură cu decizia de implementare a acestor măsuri, se pare că anumiți angajați din instituțiile statului nu sunt de acord. BNS anunță că, pe 11 august, peste 15.000 de angajați ai Ministerului Finanțelor din toată țara au ieșit în stradă în cadrul unor manifestații spontane, în semn de protest față de măsurile de reducere a cheltuielilor bugetului de stat propuse de Executiv, care ar putea avea un impact negativ asupra a peste 22.000 de angajați din sistem.

Majoritatea sindicatelor din domeniul Finanțelor au trimis luni reprezentanți la minister pentru a vedea memorandumul care prezintă pașii conveniți pentru punerea în aplicare a măsurilor, potrivit ministrului Finanțelor, Marcel Boloș. Ministrul a precizat că, drept urmare, mai multe sindicate au transmis că amână acțiunile de protest planificate, conform G4Media .