Infofinanciar > Lumea la zi > Proiectul de lege a recrutării în armata israeliană riscă să afecteze serios consistența actualului guvern
Lumea la zi

Proiectul de lege a recrutării în armata israeliană riscă să afecteze serios consistența actualului guvern

Armata israeliană l-a eliminat pe un important comandant!
Foto: facebook.com

Tot mai des este adusă în discuție acest proiect de lege.  Proiectul de lege al recrutării în armata israeliană se abate de la principiul participării egale a tuturor sectoarelor societății la povara serviciului militar.

Abordarea riscă să afecteze serios consistența actualului guvern și să producă sciziuni sau chiar demisii în cadrul lui. În principiu, conținutul proiectului de lege este viciat de aceeași grijă exagerată a conducerii politice a Israelului. Adică de a nu-și periclita susținerea de către partidele religioase. Acestea invocă  tot felul de metode de scutire a tinerilor religioși de sarcina serviciului militar. În această situație, partidele care au aderat recent la guvern amenință cu părăsirea lui.  Dar și deputați din partidul de guvernământ și chiar din formațiile religioase, ceea ce riscă să depășească majoritatea de doar patru mandate pe care o deține actuala coaliție guvernamentală.