Infofinanciar > Info > Prognoza meteo pentru weekend. Temperaturile se mențin ridicate
Info

Prognoza meteo pentru weekend. Temperaturile se mențin ridicate

vremea (Sursă foto: stirileprotv.ro)
sursa foto arhiva companiei

Vineri, 12 aprilie, vremea continuă să fie neobișnuit de călduroasă pentru a doua decadă a lunii aprilie, cu accent pe regiunile sudice.

Cerul va fi variabil, cu posibile înnorări, averse și descărcări electrice, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, localizate mai ales la deal și la munte, și sporadic în restul teritoriului. Vântul va fi predominant slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est, asociate în special cu aversele. Temperaturile maxime vor oscila între 18 și 29 de grade Celsius, cele mai scăzute înregistrându-se în nordul Moldovei, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade Celsius. În anumite zone, pot apărea condiții de ceață.

În București, vremea va fi predominant frumoasă și extrem de caldă pentru această perioadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în timpul nopții, când sunt posibile averse ușoare. Vântul va fi slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25…26 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va oscila între 10…13 grade Celsius.

Sâmbătă, 13 aprilie

Prognoza meteo pentru sâmbătă arată că valorile termice vor continua să fie mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Maximele vor fi între 19 și 27 de grade Celsius, iar minimele între 4 și 15 grade Celsius, cele mai scăzute fiind în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu posibile înnorări în prima parte a zilei, mai ales în zonele montane, și izolat în restul teritoriului, unde pot apărea averse ușoare. Vântul va fi slab și moderat, cu ușoare intensificări în zonele montane, Transilvania și Moldova.

În București, temperaturile vor rămâne ridicate, cu o maximă de 24…25 de grade Celsius și o minimă de 9…12 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale intervalului, dar șansele de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

Vremea duminică

Duminică, vremea va fi frumoasă și mai caldă decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul teritoriului în timpul nopții, când probabilitatea de ploaie va fi în creștere. Vântul va fi slab și moderat, cu ușoare intensificări, în special în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Temperaturile maxime vor fi între 19 și 29 de grade Celsius, cele mai scăzute înregistrându-se pe litoral, iar minimele se vor situa între 3…4 grade Celsius în depresiuni și 16…17 grade Celsius în Dealurile de Vest.

În București, vremea va fi frumoasă, iar temperaturile vor crește față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26…27 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va oscila între 9…13 grade Celsius, potrivit RomâniaTv.