Infofinanciar > Info > Prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii. Vremea se schimbă radical
Info

Prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii. Vremea se schimbă radical

prognoza meteo, meteo, sursă foto dreamstime
FOTO: dreamstime.com

În cursul zilei de astăzi, vremea va fi în general rece în majoritatea regiunilor din România. Pe durata nopții și în timpul dimineții  valorile termice vor coborî sub 0 grade Celsius în majoritatea regiunilor, după care, în cursul amiezii, vremea ne-a rezervat temperaturi ceva mai prietenoase. În regiunea de sud a țării va ploua, iar în zonele montane înalte vor cădea precipitații sub formă de ninsoare.

Va mai ploua în Dobrogea, local în Oltenia, Muntenia și izolat în Moldova, în timp ce în zonele montante va ninge slab. Pe durata nopții, cerul se va degaja treptat în regiunile de vest, de nord și în centru.  Vântul va sufla cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră în special în părțile estice și sud-estice dar și la munte. Temperaturile minime vor oscila între -7 și 4 grade Celsius. Nu este exclus să apară bruma în regiunile intracarpatice unde izolat se va forma și ceață.

Cum va fi vremea în Capitală

Prognoza meteo, indică faptul că în Capitală, cerul va fi în mare parte înnorat și sunt șanse foarte mari să plouă. Temperaturile minime nu vor fi mai mari de 3 grade Celsius, iar vântul va sufla slab.

În cursul dimineții și nopții vremea va fi predominant rece în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil însă nu este exclus să apară înnorări temporare în special în zonele de sud și est, unde pe parcursul zilei va ploua slab. În regiunile montane înalte va ninge. În prima parte a zilei, în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei, dar și la munte, vântul va sufla moderat în timp ce la munte viteza vântului va fi de 45-55 de kilometri pe oră.

Valorile maxime se vor încadra în intervalul 4 și 13 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor încadra între -8 și 2 grade Celsius. În deltă și pe litoral, termometrele vor indica temperaturi de până la 5 grade Celsius. Spre sfârșitul zilei se va produce brumă în special în zonele intracarpatice, pe alocuri va apărea ceață.

În cursul zilei de sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă, însă, în cursul dimineții și a serii, temperaturile vor coborî. Valorile maxime se vor încadra între 8 și 14 grade Celsius, în timp ce minimele pornesc de la -6 grade Celsius și nu vor depăși 6 grade.

Vremea se va încălzi duminică

Cerul va fi în mare parte senin în regiunile intracarpatice, mai puțin în zonele estice unde va ploua slab. Vântul va prezenta ușoare intensificări în Dobrogea și Bărăgan și în sudul Banatului. Spre sfârșitul intervalului se va produce brumă mai ales în zonele nordice și centrale, dar și pe arii mai restrânse unde izolat se va forma ceață.

Sâmbătă, în Capitală, vremea va fi ceva mai frumoasă. Cerul va fi temporar noros, iar pe durata nopții și în timpul zilei vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de aproximativ 10 grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor încadra în intervalul 1-3 grade Celsius. Duminică, vremea va fi frumoasă iar temperaturile vor înregistra o ușoară creștere. Cerul va fi variabil, va prezenta înnorări în special în zonele de sud-est a țării. În regiunile de vest și nord-vest nu este exclus să apară ploi slabe.

În privința vântului, acesta va sufla slab până la moderat. Valorile termice maxime vor oscila între 10 și 16 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor porni de -1 și nu vor depăși 6 grade Celsius. În depresiunile din estul Transilvaniei temperaturile vor fi ceva mai mici vor coborî până spre -4 grade Celsius, potrivit romaniatv.net.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.