Info

Prognoza meteo de mâine, 13 ianuarie! Nu scăpăm de vânt și ploaie

Prognoza meteo de mâine, 13 ianuarie! Nu scăpăm de vânt și ploaie
sursa foto - MGNews.ro

Vremea pentru ziua de mâine va fi în continuare una urâtă și închisă, în sudul, centrul și estul țării, conform meteorologilor ANM. Ce temperaturi se anunță pentru ziua de vineri. 

Vremea din această seară în țară va fi destul de noroasă, cu precipitații slabe și temporare la nivel local în sudul, centrul și estul țării, izolat complet în restul teritoriului țării noastre. Precipitațiile vor veni în formă de ploaie, trecător lapovița și ninsoarea va fi și ea resimțită. În zonele din Muntenia, Dobrogea și local în Moldova se va așeza polei, periculos pentru șoferi. 

La munte va ninge în cantități ușoare. Vântul va fi slab și moderat, cu unele intensificări în zona literalului, în deltă și pe crestele Carpaților de Curbură. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 4 grade. Pe alocuri se va depune ceață. 

Prognoza de diseară în București 

În Capitală, cerul va mai noros decât acum, iar ploaia va continua și la noapte, după ce a avut astăzi mici pauze. Însă precipitațiile vor fi slabe, iar vântul nu va mai sufla la fel de puternic, slăbindu-se moderat. Temperatura minimă nu va scădea sub 0 grade, dar vor fi condiții sporite de polei în continuare. 

Prognoza pentru ziua de mâine în țară 

Ceața și ploaia va persista și după încheierea nopții. Vremea va fi în general închisă, și se va resimți burniță și precipitații averse în zonele joase din sudul, centrul și estul țării. Vor fi condiții de polei izolat.  

În restul regiunilor, cerul va fi variabil, iar spre seară și noaptea se va înnora, aria ploilor extindându-se treptat în mai mute zone ale țării, iar în cele montane aferente vor fi precipitații mixte. Pe areale minime se va forma și ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade, iar cele minime vor fi în general între -3 și 4 grade. 

Prognoza de mâine în București 

În București, vremea va continua să semene cu cea de astăzi, închisă și cu un nivel de nebulozitate joasă, acompaniată de probabilitatea de burniță, în mod special spre sfârșitul zilei. Vântul va sufla slab și moderat, însă va exista un strat vizibil de ceață. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 4 și 6 grade, iar cea minimă de 0 până la 2 grade, conform RomâniaTV. 

Alertă meteo ANM 

Meteorologii ANM au transmis vreme ciudată cu privire la temperaturile din această perioadă în țară. Temperaturile diferă de la regiune la regiune. În unele vorbim de până la 13 grade, iar în altele de –4 grade, două extreme semnificative. 

„Într-adevăr, vorbim de o evoluție semnificativă și diferențiată la nivelul țării noastre în ceea ce privește mersul vremii. În regiunile intracarpatice, valorile de temperaturi și la această oră sunt cele mai ridicate. În partea de nord-vest a țării 13 grade la Satu Mare, în timp ce în partea de est-sud-est a țării valori doar de 1-2 grade, de pildă, la București, iar în zona Moldovei vorbim pe toată regiunea, de temperaturi negative -4 grade la Negrești. 

Nu în ultimul rând, din punctul de vedere al manifestărilor specifice sezonului în care ne aflăm, strat de zăpadă consistent deja la Bâlea la 64 de centimetri, 59 la Vârful Omu, 43 la Călimani, în restul masivelor montane, între 4 până la 29 de centimetri respectiv Masivul Țarcu”, a declarat directorul ANM.