Infofinanciar > Info > Prognoza meteo pentru data de 2 aprilie. Vremea se răcește în România
Info

Prognoza meteo pentru data de 2 aprilie. Vremea se răcește în România

Prognoza meteo pentru data de 2 aprilie. Temperaturile o să scadă
sursa foto: a1.ro

Vântul va sufla puternic, iar temperatura va scădea. În zonele muntoase, temperaturile zilnice vor fi apropiate de mediile climatologice obișnuite pentru această perioadă. În timp ce în restul țării vor fi mai ridicate decât aceste medii.

În timpul nopții, cerul va fi variabil, dar se va închide în regiunile muntoase din interiorul țării, iar mai ales în a doua parte a nopții vor fi ploi scurte, posibil însoțite de descărcări electrice, în zonele extinse din Banat, Crișana și izolat în Maramureș, Transilvania și Oltenia.

Prognoza meteo pentru data de 2 aprilie

Spre sfârșitul nopții, la altitudini de peste 1800 m, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va crește treptat în intensitate în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea de vest a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55-65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar pe alocuri va avea aspect de vijelie.

În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele de vânt vor depăși 100-110 km/h. Temperaturile minime vor fi în continuare mult mai ridicate decât media multianuală, situate între 7 și 17 grade Celsius, cu valori mai scăzute doar în estul Transilvaniei, în jur de 2-3 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru noaptea de 2 aprilie 2024 în București indică cer variabil și vânt slab până la moderat. Temperatura minimă va fi mult peste normalul climatologic, situându-se între 10 și 14 grade Celsius.

Vremea se va răci în România

În ziua de 2 aprilie 2024, în țară se va înregistra o vreme vântoasă și se va răci. În special în regiunile montane. Unde temperaturile diurne se vor apropia de normele climatologice pentru această perioadă. Vântul va avea intensificări semnificative pe întreg teritoriul, cu viteze de 55-70 km/h, iar local în nord și nord-vest, precum și după-amiaza în sud-est, vitezele vor atinge 80-85 km/h. Vor fi și fenomene de vijelie. În zonele montane înalte, rafalele de vânt vor depăși 120 km/h.

Cerul va fi temporar înnorat, iar precipitațiile sub formă de aversă vor afecta mai ales Maramureșul, Crișana și Transilvania, cu posibile descărcări electrice. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar ploi trecătoare sunt posibile, în special în Oltenia. La altitudini mari, peste 1600 m, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În unele zone ale Munților Apuseni și ai nordului Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă între 10 și 20 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9-10 grade în Maramureș și nord-estul Transilvaniei și 26-27 de grade în estul Munteniei, Dobrogea și sudul extrem al Moldovei. În timp ce temperaturile minime se vor situa în general între 2 și 10 grade Celsius, conform romaniatv.net.