Infofinanciar > Info > Vremea începe să se încălzească! Primăvara își face simțită prezența
Info

Vremea începe să se încălzească! Primăvara își face simțită prezența

Luna mai vine cu temperaturi generoase
sursă foto: WowBiz.ro

În ultimele zile, România a experimentat schimbări bruste și dramatice în condițiile meteorologice. După un weekend cald și însorit, cu temperaturi care au depășit 20 de grade Celsius. Temperaturile au scăzut rapid peste noapte, ajungând la aproximativ jumătate din valorile înregistrate anterior.

Această schimbare bruscă a vremii a adus surprize neplăcute. În special în regiunile montane, unde a nins abundent, creând condiții similare cu cele din plină iarnă.

Vremea începe să se încălzească

Cu toate acestea, în ciuda perioadei neobișnuit de reci, meteorologii aduc vești bune pentru sfârșitul săptămânii: temperatura se va ridica din nou. Valorile termice vor reveni la nivelurile obișnuite pentru primăvară. Se pare că vom asista la o tranziție rapidă de la temperaturi de iarnă la cele de vară. Într-un interval de timp foarte scurt. Conform prognozelor meteo, astăzi se așteaptă o încălzire semnificativă, iar temperaturile vor depăși media normală pentru această perioadă a anului.

Așadar, miercuri, temperaturile maxime vor fi în general cuprinse între 12 și 17 grade Celsius, în timp ce cele minime vor oscila între -7 și -6 grade Celsius în estul Transilvaniei și între 10 și 11 grade Celsius în sudul Banatului.

Cerul va fi variabil, cu înnorări treptate în jumătatea de sud-vest a țării, iar în unele regiuni precum Oltenia și Banatul se vor înregistra ploi slabe. În zonele montane, în special în Carpații Meridionali, se așteaptă precipitații mixte.

Temperaturile vor crește cu o maximă estimată între 15 și 16 grade

Vântul va avea intensități slabe până la moderate, cu rafale mai puternice pe crestele montane și în sudul Banatului. În anumite regiuni, dimineața și noaptea se va forma ceață, iar la sfârșitul intervalului de prognoză, în nordul Moldovei, Maramureș și Transilvania se vor produce precipitații sub formă de brumă.

În București, temperaturile vor crește, cu o maximă estimată între 15 și 16 grade Celsius și o minimă între 3 și 6 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu posibile înnorări în timpul nopții, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla moderat. Prognoza meteo pentru ziua de miercuri continuă să aducă vești bune pentru majoritatea zonelor țării, cu temperaturi în creștere și condiții deosebit de calde pentru această perioadă a lunii martie.

Temperaturile maxime vor fi în general între 12 și 20 de grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 2 și 10 grade Celsius. Precipitațiile vor fi prezente izolat și trecător în regiunile sudice și noaptea în vestul și sud-vestul teritoriului, iar vântul va sufla moderat, conform adevarul.ro.