Infofinanciar > Lumea la zi > Probleme pentru producătorii de cipuri. Taiwan se confruntă cu o criză energetică
Lumea la zi

Probleme pentru producătorii de cipuri. Taiwan se confruntă cu o criză energetică

Probleme pentru producătorii de cipuri. Taiwan se confruntă cu o criză energetică
Sursa foto Arhiva companiei

Taiwan, puterea mondială în domeniul semiconductorilor, se confruntă cu o criză de energie. Acest lucru ar putea însemna probleme pentru producătorii de cipuri.

Fabricarea cipurilor necesită multă energie și electricitate, iar guvernul se luptă pentru a satisface nevoile energetice ale insulei.

„Îngrijorările legate de potențialele penurii de energie și de deteriorarea calității și fiabilității energiei electrice ar putea reprezenta riscuri operaționale pentru industria semiconductorilor”, a declarat pentru CNBC Chen Jong-Shun. Acesta este cercetător asistent la Chung-Hua Institution for Economic Research.

În ultimii șapte ani au existat trei întreruperi majore în Taiwan. Insula s-a confruntat cu o serie de întreruperi mai mici în ultimul an. Recent, în luna aprilie, numai în nordul Taiwanului, s-au înregistrat mai multe pene de curent pe parcursul a trei zile, potrivit rapoartelor locale.

În 2022, au existat 313 incidente de întreruperi de energie electrică. O mare pană de curent în acel an a afectat mai mult de 5 milioane de gospodării. În același timp, o altă pană masivă de curent în 2017 a afectat aproape 7 milioane de gospodării.

„Taiwanul are atât o criză de energie, cât și, chiar mai important, o criză de electricitate”, a declarat Joseph Webster, senior fellow la Centrul pentru Energie Globală al Atlantic Council.