Info

Primăria Capitalei blochează traficul în București! Ce zone vor avea de suferit

trafic sursa playtech.ro
trafic sursa playtech.ro

Timp de trei săptămâni, în perioada 26 septembrie – 14 octombrie, când în București are loc Conferința Plenipotențiară a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, la care sunt așteptați reprezentanți din 193 de țări, Primăria Capitalei a anunțat restricții de circulație și de parcare în mai multe zone ale orașului.

Cea de-a 21-a Conferință Plenipotențiară a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU PP 22), o reuniune crucială pentru industria mondială a tehnologiei informației și comunicațiilor, va avea loc la București, România, în perioada 26 septembrie – 14 octombrie.

Conferința Plenipotențiară este cel mai important for de decizie al UIT. PP-22 este un eveniment major, organizat le fiecare patru ani, în cadrul căruia se reunesc cele 193 de state membre pentru a decide viitorul organizației în ansamblul său, determinând astfel capacitatea sa de a influența dezvoltarea domeniului IT&C la nivel global. Conferința are rolul de a adopta politica generală a UIT, planurile strategice și financiare ale organizației pentru următorii patru ani, precum și conducerea UIT, statele membre din componența următorului Consiliu al UIT și membrii Comitetului pentru Reglementări Radio, potrivit Ancom.

Houlin ZHAO, Secretar General al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor: „UIT este recunoscătoare României pentru găzduirea viitoarei Conferințe a Plenipotențiarilor, PP-22, unde statele lumii se vor reuni pentru a stabili direcția transformării digitale în anii care vor veni, pentru binele planetei noastre și al întregii omeniri.”

Ce zone vor fi afectate

Primăria Municipiului București a anunțat că vor exista restricții de parcare și de trafic în București între orele 07:00 și 19:00, pentru a se asigura că evenimentul se desfășoară fără probleme.

Pentru fluidizarea traficului, în perimetrul care înconjoară Palatul Parlamentului, circulația va fi restricționată doar pe prima bandă pe Bulevardul Națiunile Unite, Bulevardul Libertății, Calea 13 Septembrie și strada Izvor, relatează B365.

-pe Calea 13 Septembrie, între Strada Uranus și Bulevardul Libertății – banda I de circulație

-benzile I, II și III ale Bulevardului Libertății, între Calea 13 Septembrie și Calea Rahovei, în sensul de mers către rond Coșbuc.

-pe aleile de acces din Calea 13 Septembrie și Calea Rahovei de la Academia Română;

-pe aleile de acces către parcarea Patriarhiei Române de la Catedrala Mântuirii Neamului;

-parcarea George Enescu;

-parcarea Sala Palatului;

-parcarea pentru autocare din zona Izvor/Hașdeu (intersecție str. Izvor cu str. B. P. Hașdeu) ;

-parcarea restaurantului Cina;

-parcarea Piața Libertății (Fântâna Zodiac);

-parcarea de la intersecția Bulevardului Libertății cu Bulevardul Națiunile Unite, în proximitatea sediului Poliției Locale și locurile de parcare din proximitatea hotelului J. W. Mariott.

„În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, România va organiza cea de a 21-a ediție a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU PP-22), eveniment de importanță majoră pentru sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor (IT&C) la nivel mondial. La eveniment se reunesc delegații din cele 193 de state membre pentru a decide viitorul organizației în ansamblul său, determinând astfel capacitatea sa de a influența dezvoltarea domeniului IT&C la nivel global” se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Capitalei, citat de Antena3.