Infofinanciar > Info > Prima cursă pe Aeroportul din Timișoara, după intrarea în Schengen, vine de la München
Info

Prima cursă pe Aeroportul din Timișoara, după intrarea în Schengen, vine de la München

cand-va-intra-Romania-schengen
Foto: facebook.com

Momentul eliminării controalelor la frontierele aeriene va fi marcat la miezul nopții, la București, printr-un eveniment care va avea loc pe Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni, cel mai mare din toată țara.

La Timișoara, prima cursă aeriană din spațiul Schengen va sosi chiar în primele minute de la aderare.
Prima cursă care va sosi pe Aeroportul Timișoara, conform noilor reglementări Schengen, vine de la München și este programată să aterizeze la ora 0:05, imediat după momentul în care România intră oficial cu frontierele aeriene și maritime în spațiul de liberă circulație.

Primul avion care va decola de pe aeroportul timișorean în spațiul Schengen va pleca mâine dimineață, la ora 6:00, tot cu destinația München. Pasagerii vor fi primii care vor beneficia de noul terminal de plecări „Curse Externe Schengen” al aeroportului timișorean, inaugurat vineri.

Călătorii vor trece doar prin filtrele de securitate. Fără a mai fi nevoie să prezinte la control pașapoartele sau cărțile de identitate. Noul terminal poate gestiona simultan opt curse, având opt porți de îmbarcare, șase filtre de securitate și 18 ghișee check-in. A fost construit pe 12.000 metri pătraţi și are o capacitate de procesare de peste 1.500 de pasageri/oră. Investiția, realizată prin fonduri europene și din bugetul propriu al aeroportului, se ridică la 200 de milioane de lei.

O dată cu deschiderea noului terminal, numărul pasagerilor va urca la trei milioane de călători pe an.