Infofinanciar > Lumea la zi > Prețurile de consum din SUA, în creștere în septembrie. Care este principala cauză
Lumea la zi

Prețurile de consum din SUA, în creștere în septembrie. Care este principala cauză

SUA dolar
Sursa foto Arhiva companiei

Prețurile de consum din SUA au crescut în septembrie. Acest lucru s-a întâmplat pe fondul creșterii costurilor pentru chirie și benzină. Inflația de bază încetinește, susținând așteptările pieței financiare că Rezerva Federală nu va majora ratele dobânzilor luna viitoare.

Indicele prețurilor de consum (IPC) a crescut cu 0,4% luna trecută, a anunțat joi Departamentul Muncii. IPC a urcat cu 0,6% în august, ceea ce a reprezentat cea mai mare creștere din ultimele 14 luni. În cele 12 luni până în septembrie, IPC a avansat cu 3,7%, după ce a crescut cu aceeași marjă în august. Prețurile de consum de la un an la altul au scăzut de la un vârf de 9,1% în iunie 2022.

Contractele futures S&P 500 au redus ușor creșterile după date și au fost ultima dată în creștere cu 0,1%, conform reuters.com.

Randamentul titlurilor de trezorerie pe 10 ani a crescut și a fost ultima dată în creștere cu 1,7 puncte de bază la 4,614%. Randamentul titlurilor de trezorerie americane pe doi ani a crescut cu 5,5 puncte de bază la 5,0602%.