Infofinanciar > Info > Prețuri mai mici în România! Ministrul Energiei anunță ce se va întâmpla cu facturile românilor
Info

Prețuri mai mici în România! Ministrul Energiei anunță ce se va întâmpla cu facturile românilor

ministrul energiei, sursa foto economica
sursa foto arhiva

Mulți români se confruntă cu probleme la nivel financiar. Actualele costuri de trai sunt extrem de greu de susținut. Mai ales că cele mai mari tarife se regăsesc în cazul alimentelor și la nivelul facturilor. Dar, se pare că vin vești bune pentru români. Ministrul Energiei a anunțat ce se va întâmpla cu facturile românilor în perioada următoare.

Potrivit informațiilor, mulți români vor avea parte de vești bune. Aceștia se vor putea bucura de facturi mai mici la energie. Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei, anunț important pentru români

Ministrul Energiei a făcut ultimele declarații cu privire la situația la nivelul țării. Acesta a explicat care va fi noua evoluție a prețurilor din punct de vedere a facturilor la curent și gaze. La nivelul pieței, prețurile la energie sunt mai mici față de tarifele din alte perioade. În acest sens, românii vor să afle de ce facturile lor sunt la fel de mari. Așadar, Sebastian Burduja a anunțat că vom avea parte de ieftiniri.

„Recent, noi am coborât plafoanele aplicabile producătorilor de energie electrică, dar și de gaze naturale. Asta înseamnă că furnizorii, cei care ne trimit factura acasă, vor avea acces la o energie sau la gaze naturale mai ieftine. Toate celelalte componente de pe lanț – tarifele, taxele – sunt fixe, drept pentru care ne așteptăm la o scădere în facturile românilor la gaze naturale pentru toată lumea, pentru că este același plafon de 0,31 lei kilowatt/oră la consumatorul final” a spus ministrul Energiei.

Costuri mai mici în funcție de consum

Potrivit oficialului, românii care au un consum mai mare de peste 300 de kw/h lunar vor putea observa scăderi la nivelul facturilor. „Repet, achiziția gazelor va fi mai ieftină pentru furnizor. La energie electrică, cel puțin pentru românii care se încadrează cu un consum de peste 300 de kilowați/oră pe lună și acolo ne așteptăm să vedem scăderi”, a anunţat Sebastian Burduja.

În schimb, situația nu este la fel de favorabilă în cazul altor români. Mai exact, este vorba de persoanele care au plafonul de 0,68 lei kw/h. Aceștia au deja prețuri cu mult mai mici față de cele de pe piață. În acest sens, nu vor mai putea să aibă parte de o scădere a costurilor. Potrivit ministrului, tariful este deja rezonabil.

„Da, pentru românii care au un consum mai mare de 300 kilowați/oră, categoric facturile ar trebui să scadă. Pentru cei care au acel plafon de 0,68 lei kilowatt/oră, adică până într-o 100 de kilowați/oră, acel preț reglementat al energiei electrice este categoric mai mic decât ce vedem astăzi pe piață. Deci acolo este imposibil sau foarte greu să mai scadă facturile sub acel plafon. Este cazul facturilor lunare de 38 de lei, de peste 40 de lei, deci este un cost totuși rezonabil”, a precizat ministrul Energiei, conform Daily Business .