Infofinanciar > Info > Prețuri din ce în ce mai mari la carburanți! Ciucă face declarații privind prelungirea compensării de 50 de bani
Info

Prețuri din ce în ce mai mari la carburanți! Ciucă face declarații privind prelungirea compensării de 50 de bani

Pompă
Sursă foto: Gds

Prețurile la carburanți se află pe o pantă ascendentă pe piața din România. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis faptul că în Guvern nu este luată în calcul o prelungire a măsurii de compensare cu 50 de bani per litru de carburant.

Totuși, premierul a spus că atunci când va expira măsura, subiectul compensării va fi primul pe masa discuțiilor politicienilor. „Nu am luat în discuție acest subiect, însă la momentul oportun, așa cum a fost și data trecută, el va fi analizat în funcție de evoluția pieței”, a menționat Nicolae Ciucă.

Românii sunt tot mai îngrijorați cu privire la creșterea prețurilor carburanților. Deși Guvernul a propus o compensare cu 50 de bani, costurile pentru un plin de benzină sau unul de motorină reprezintă o problemă destul de mare pentru posesorii de autovehicule

Prețurile de astăzi în București

Monitorul prețurilor a creat o hartă a prețurilor carburanților, pentru ca șoferii să știe la ce se așteaptă înainte de a ajunge la pompă. Există anumite zone din București unde costurile diferă cu 0,01 sau 0,02 bani, în funcție de locația benzinăriei.

Astăzi, 22 noiembrie, un litru de benzină standard Petrom ajunge să coste aproximativ 7,58 lei/litru în București. Același preț este înregistrat și pentru benzinăriile MOL, Lukoil și OMV, din Capitală. Desigur, benzina Premium presupune un cost mai ridicat, în jur de 8,31 lei/litru. Mai mulți șoferi optează pentru acest tip de carburant, întrucât nu conține plumb, are un maxim de 3,7% conținut de oxigen, are un pachet de aditivi care asigură creșterea duratei de viață a motorului.

Pentru un plin de motorină standard, bucureștenii vor scoate din buzunar 8,79 lei/litru la benzinăriile Petrom, MOL și Lukoil. Motorina premium ar putea ajunge și la 9,38 lei/litru în centrele de alimentare MOL sau OMV. Cei care optează pentru acest tip de carburant, pot beneficia de un pachet unic de aditivi de performanță în rație avansată, prin prelungirea duratei de viață a motorului. Motorina premium presupune, totodată, o bună funcționare a autoturismelor indiferent de sezon sau temperaturi extreme.

Prețurile carburanților în Europa

În țara vecină, Bulgaria, benzina Euro 95 ajunge să coste în jur de 7 lei/litru. Motorina se ridică la prețul de 8,29 lei/litru, în timp ce GPL are un preț de 2,42 lei/litru. Însă, despre Norvegia se poate spune că se află pe locurile fruntașe privind prețurile crescute la carburanți. Cetățenii de aici plătesc 10,26 lei/litru de benzină Euro 95 și 10,78 lei/litru pentru motorină.

În Polonia se înregistrează prețuri ceva mai mici. Șoferii scot din buzunar pentru benzina Euro 95 doar 6,93 lei/litru și 8,29 lei/litru pentru motorină.