Infofinanciar > Lumea la zi > Prețul petrolului se stabilizează în creștere. Motivul: preocupările legate de oferta globală
Lumea la zi

Prețul petrolului se stabilizează în creștere. Motivul: preocupările legate de oferta globală

petrol, sursa Dcnews.ro
Sursa foto: arhiva companiei

Prețul petrolului s-a stabilizat în creștere marți, 2 aprilie. Asta după o ședință în care atacurile ucrainene asupra instalațiilor energetice rusești și escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu au împins referința Brent peste 89 de dolari pe baril pentru prima dată din octombrie.

Contractele futures Brent cu livrare în luna iunie s-au stabilit în creștere cu 1,50 dolari, sau 1,7%, la 88,92 dolari. Asta după ce au atins un maxim de 89,08 dolari.

Contractele futures pentru luna mai ale petrolului american West Texas Intermediate (WTI) s-au stabilit în creștere cu 1,44 dolari, sau aproximativ 1,7%, la 85,15 dolari. După ce au atins un vârf de 85,46 dolari. De asemenea cel mai ridicat nivel din octombrie.

O dronă ucraineană a lovit una dintre cele mai mari rafinării din Rusia. Într-un atac despre care Rusia a declarat inițial că a respins. Uzina de procesare a gazelor din Astrakhan din Rusia, controlată de gigantul energetic Gazprom a stopat, de asemenea, producția de produse petroliere după o oprire legată de reparații pe 30 martie, a declarat compania, transmite reuters.com