Infofinanciar > Info > Preț record la energie pe 8 iulie. România va importa din Ungaria și Bulgaria
Info

Preț record la energie pe 8 iulie. România va importa din Ungaria și Bulgaria

energie regenerabilă locuri de muncă (sursă foto: capital)
Sursa foto: arhiva companiei

Având în vedere că țara noastră este lovită de un nou val de caniculă, prețurile energiei electrice se vor majora considerabil. În seara zilei de luni, 8 iulie, între orele 20:00 și 21:00 tariful curentului va fi de 422 lei/MWh.

După cum au transmis reprezentanții OPCOM, operatorul bursei locale de energie, această valoare reprezintă un record pentru România în 2024. În una din zile, în săptămânile trecute, s-a mai înregistrat un preț major. Acesta a fost de 400 de euro, tot seara.

Creșterea de preț se poate explica prin faptul că seara, când oamenii ajung acasă, pornesc aerele condiționate, dar și luminile. În acest fel cererea este una însemnată. Acest lucru se mai suprapune și cu faptul că seara nu mai beneficiem de aportul energiei fotovoltaice.

Având în vedere că țara noastră rămâne atunci fără cele mai ieftine energii de pe piață, este necesară asigurarea consumului. Însă acest lucru se face prin utilizarea unor energii mai scumpe și din importuri. România cumpără energie, în cele două intervale, Ungaria, dar și Bulgaria, informează economedia.ro