Infofinanciar > Lumea la zi > Prețuri record la cacao! S-a înregistrat o majorare de 90%
Lumea la zi

Prețuri record la cacao! S-a înregistrat o majorare de 90%

La începutul anului prețul la cacao s-a dublat.
Sursa foto :arhiva companiei

Costurile cu principala materie primă folosită în producerea ciocolatei s-au dublat în ultimul an și au atins un nou maxim istoric joi, 8 februarie, ca urmare a condițiilor meteorologice secetoase care au afectat arborii de cacao din Vestul Africii.

La bursa de mărfuri de la New York, prețul unei tone de cacao a atins joi un record nou, ajungând la 5.874 de dolari pe tonă, închizând ședința la 5.805 dolari pe tonă. În intervalul de timp cuprins între începutul anului trecut și prezent, prețul pentru cacao a înregistrat o creștere de aproximativ 90%.

Această creștere a prețurilor la cacao are deja un impact asupra consumatorilor și exercită presiuni asupra marilor producători de ciocolată.

,,Preţurile istorice la ciocolată sunt aşteptate să limiteze creşterea veniturilor în acest an”, a avertizat grupul american Hershey. Unul dintre cei mai mari producători mondiali de ciocolată.

Directorul general de la Hershey, Michele Buck, nu a exclus posibilitatea majorării preţurilor pentru consumatori. ,,Nu putem vorbi despre politica de preţuri din viitor. Având în vedere unde sunt preţuri la la cacao. Ne vom utiliza toate instrumentele de care dispunem inclusiv politica de preţuri. Astfel încât să ne gestionăm afacerile”, a spus Buck la o reuniune cu analiştii, conform stirileprotv.ro.