Infofinanciar > Lumea la zi > Prețul mașinilor second hand, în scădere în Germania
Lumea la zi

Prețul mașinilor second hand, în scădere în Germania

mașină second hand (sursă foto: observatornews.ro)
sursă foto: arhiva companiei

După patru ani tumultoși, din 2020 și până în prezent, numerose sectoare de activitate. Iar sectorul auto nu a scăpat sub nicio formă. De pe urma lipsei de componente auto, dar și a ritmului lent a lanțurilor de aprovizionare, timpii de livrare au fost foarte lungi.

Astfel, mașinile noi deveneau foarte dificil de achiziționat. S-a lăsat mai mult teren în acest fel pentru mașinile la mâna a doua. În acest fel, industria autovehiculelor second-hand a crescut semnificativ. Iar acest fenomen a dus, inevitabil, și la creșterea prețurilor.

Însă, după o perioadă de trei ani de creșteri în lanț, a sosit acea perioadă când prețurile pentru o mașină second hand ajunge să scadă. Iar asta se vede foarte bine acum în Germania. În această țară există platforma de tranzacționare a vehiculelor mobile.de. Iar potrivit unei analize publicate recent, prețul mediu al mașinilor second hand a atins un maxim anual de 33.889 de euro în mai 2023.

Din acel punct, prețurile pentru astfel de vehicule au scăzut. Căci în următoarele șapte luni au ajuns la un preț mediu de 32.820 de euro. Astfel, la finalul lui 2023, mașinile rulate au fost în medie cu 0,7% mai ieftine decât în ​​anul precedent, scrie ziarulromanesc.de.