Infofinanciar > Lumea la zi > Premieră istorică în Canada. O femeie va fi numită pentru funcția de soldat suprem
Lumea la zi

Premieră istorică în Canada. O femeie va fi numită pentru funcția de soldat suprem

Canada intenționează să reducă numărul de rezidenți temporari
Sursă foto: arhivă

Canada a numit miercuri, pentru prima dată în istorie, o femeie în fruntea armatei. Continuând eforturile premierului Justin Trudeau, de a numi femei în cele mai înalte funcții.

Generalullocotenent Jennie Carignan va prelua funcția de șef al Statului Major al Apărării la 18 iulie. Carignan, inițial inginer militar, a comandat trupe în Afganistan, Bosnia-Herțegovina, Irak și Siria. În cei 35 de ani petrecuți în armată.

„De-a lungul carierei sale, calitățile sale excepționale de lider, angajamentul față de excelență și devotamentul față de serviciu au reprezentat un avantaj extraordinar pentru forțele noastre armate”, a declarat Trudeau într-o declarație.

Carignan preia funcția întrun moment în care Canada este presată de aliați își majoreze cheltuielile de apărare. Forțele armate se luptă să atingă obiectivele de recrutare și au fost lente în înlocuirea echipamentelor învechite.

În noiembrie anul trecut, șeful Marinei a declarat că serviciul se află într-o „stare critică” și ar putea să nu își mai poată îndeplini sarcinile de bază în 2024.

Trudeau, un feminist declarat, a preluat funcția la sfârșitul anului 2015 și a urmărit politici menite să promoveze egalitatea de gen.

În 2018, el a numito pe Brenda Lucki prima femeie care conduce Royal Canadian Mounted Police. Ultimii doi guvernatori generali, reprezentanții oficiali ai monarhiei britanice, au fost femei. Trudeau le-a numit pe amândouă, potrivit reuters.