Infofinanciar > Lumea la zi > „Prea woke” pentru o conferință de extremă dreaptă de la Bruxelles
Lumea la zi

„Prea woke” pentru o conferință de extremă dreaptă de la Bruxelles

„Prea woke” pentru o conferință de extremă dreaptă de la Bruxelles
Foto: facebook.com

Pe 16 și 17 aprilie, la Bruxelles va avea loc o conferință europeană la care vor participa personalități ale dreptei conservatoare, religioase și ale extremei drepte, scrie  LA LIBRE BELGIQUE.

Jurnaliştilor din media publică flamandă VRT şi mai multor redacţii neerlandeze (inclusiv canalul public NOS) li s-a refuzat accesul la o conferinţă europeană la care aproximativ patruzeci de personalităţi ale dreptei conservatoare, religioase şi ale extremei drepte vor participa pe 16 şi 17 aprilie, la Bruxelles.

Organizația i-a considerat „prea woke”. Acest termen, apărut în anii 1960 în Statele Unite. Este o parte a mișcării de luptă pentru drepturile afro-americanilor. Totuși,  a fost deviat de la sensul său original pentru a desemna un angajament împotriva discriminării legate de gen, de sex, de mişcarea colonialistă etc.

Lupte purtate în general de aripa progresistă a spectrului politic.

„În calitate de organizatori, t rebuie să respectăm regulile foarte stricte ale conferinței. CPAC (Conservative political action conference) NU este O ZONĂ WOKE. Vă așteptăm cu drag la evenimente viitoare.  Și dacă organizația dvs. devine considerabil mai puțin woke”. Asta au primit mijloace media din partea organizatorilor.

CPAC a fost inițial o conferință anuală care reunea activiști și militanţi conservatori din Statele Unite. În ultimii ani, conceptul a fost implementat și în Europa, mai ales la Budapesta.

Premierul ultraconservator ungar Viktor Orban era atunci unul dintre principalii vorbitori.

Ediția bruxelleză se numește „The National Conservatism Conference: Preserving the Nation-State in Europe”. Ea va avea loc în perioada 16-17 aprilie în prestigioasa sală Concert Noble.

Printre cei patruzeci de vorbitori sunt anunțați Tom Van Grieken, președintele partidului de extremă dreaptă flamand Vlaams Belang, și Geert Wilders, de la Partidul Libertății (PVV) din Ţările de Jos.