Infofinanciar > Info > Directorul general al Poştei Române: ”Pensiile și ajutoarele sociale vor ajunge la timp la beneficiari”
Info

Directorul general al Poştei Române: ”Pensiile și ajutoarele sociale vor ajunge la timp la beneficiari”

Consolidarea CNPR prin modernizare și investiți
Foto: facebook.com

Pensiile și ajutoarele sociale vor ajunge la timp la beneficiari, chiar dacă sindicaliștii de la Poșta Română vor ajunge să declanșeze grevă general. Acestea sunt asigurările directorului general al companiei, Valentin Ștefan.

El a precizat marţi că nu sunt bani pentru a asigura o majorare a salariilor cu 400 lei net și creșterea sporului de loialitate, cum cer angajații. Potrivit managerului, compania poate oferi doar o majorare de 250 lei brut începând din iunie.

Valentin Ștefan: ”ITM București a spus simplu: bugetul companie nu este aprobat, trebuie aprobat prin hotărâre de guvern. Nu poate constitui un conflict de muncă, o revendicare care depinde de o reglementare legală. Dincolo de putința companiei de a oferi acești bani, credem că avem suficiente instrumente încât să arătăm că greva va fi ilegală. Mai mult, greva de avertisment a adus sub 10% din salariați. Nici măcar toți membrii de sindicat nu au intrat în grevă. Sunt convins că până la 15 aprilie toate pensiile, toate obligațiile sociale vor fi distribuite așa cum trebuie”.